Azerbaycan: Ermenistan dersini aldı, bundan sonra süreci biz belirleriz

Azerbaycan: Ermenistan dersini aldı, bundan sonra süreci biz belirleriz

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hikmet Hacıyev, Ermenistan'la çıkan çatışmayı Karar.com'a değerlendirdirdi. Hacıyev Ermenistan'ın gerilim siyasetiyle işgali haklı çıkarmaya çalıştığını belirtirken "İki köy ve stratejik tepeyi ele geçirdik. Askerlerimiz bir hattı da yardı. Bundan sonraki süreci biz belirleriz" dedi.

[Karar]
İSTANBUL

Dağlık Karabağ'da BM'nin kararlarına rağmen işgali sürdüren Ermenistan bölgede savaşın fitilini ateşledi. Bugün Azerbaycan sınırında Ermenistan askerlerinin Azeri mevzilerine açtığı ateşte 1 sivil hayatını kaybetti, 1 sivil de yaralandı. Azerbaycan güçleri Ermenistan misliyle karşılık verdi. Çatışmalarda 12 Azeri askeri şehit düşerken stratejik önemde 2 köy ve 1 tepe ele geçirildi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hikmet Hacıyev, Türkiye, Rusya ve Avrupa başkentlerinde alarm verilmesine neden olan çatışmayla ilgili Karar.com'a konuştu. 

16-04/02/0203-8.jpg

ÇATIŞMA ERMENİSTAN'IN GERİLİM SİYASETİNİN SONUCU

Hacıyev, Azeri güçlerinin Ermenistan’ın elindeki Goranboy ve Naftalan kentleri için tehlike oluşturan Talış ve Seysulan köylerini ele geçirdiğini söyledi.

 

Ermenistan’ın işgale uluslararası destek sağlamak için bölgede gerilimi tırmandırma siyaseti izlediğini belirten Hacıyev “Son çatışmada bunun sonucu. Sınır hattında askerlerimize ateş ettiler. Fakat bu sefer 1 sivil hayatını kaybetti 1'i de yaralandı. Azerbaycan kuvvetleri de misliyle karşılık verdi. Bahsettiğim yerler ele geçirilirken 12 şehit verdik. Ancak çok sayıda Ermeni askeri öldü. Teçhizat ve silah kayıpları da çok fazla” dedi.

ERMENİSTAN DERSİNİ ALDI

BM kararlarına rağmen Ermenistan’ın işgali sonlandırmadığını hatırlatan Hacıyev, Azerbaycan'ın sert karşılık verdiği çatışmadan sonra sınır hattında Erivan'ın siyasetinin değil Bakü yönetiminin atacağı adımların belirleyici olacağını kaydetti. Hacıyev "Ermenistan dersini aldı" diye konuştu.

ÇATIŞMA HABERLERİ GELİYOR

Cephe hattında Ağdere, Terter, Ağdam, Hocavend ve Fuzuli bölgelerinde şiddetli çatışmaların yaşandığına yönelik haberler geliyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermeni işgali altındaki bazı stratejik bölgeleri geri aldığını ve çatışmalarda Ermeni ordusuna ait 6 tank ve 15 topun imha edildiğini, öldürülen veya yaralanan düşman askeri sayısının 100'den fazla olduğunu açıklamıştı. Ermenistan Savunma Bakanlığı ise, her iki taraftan da kayıplar olduğunu bildirmişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN