Babacan: Yeni anayasayı gerçekçi görmüyoruz

Babacan: Yeni anayasayı gerçekçi görmüyoruz

DEVA Partisi lideri Babacan, yeni anayasa tartışmalarını değerlendirdi, "Yeni anayasayı gerçekçi görmüyoruz. Önemli olan acil bir şekilde sistem değişikliğidir" dedi. Herhangi bir korku taşımadıklarını da vurgulayan Babacan "En ufak bir korkumuz olsaydı yeni parti kurmazdık. Birilerinin bizi çok yakından izlediğini ve uykularının kaçtığını düşünüyoruz" diye konuştu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yeni anayasa tartışmalarını hakkında konuştu. Babacan, "Yeni anayasayı gerçekçi görmüyoruz. Önemli olan acil bir şekilde sistem değişikliğidir" ifadesini kullandı.

Herhangi bir korku taşımadıklarını da vurgulayan Babacan "En ufak bir korkumuz olsaydı yeni parti kurmazdık. Birilerinin bizi çok yakından izlediğini ve uykularının kaçtığını düşünüyoruz" diye konuştu. 

Babacan, gazeteci Nevşin Mengü'nün sorularını cevapladı.

Babacan'ın açıklamaları şöyle: 

"Televizyon kanalları, gazeteler bize açık olsa çok daha geniş toplum kesimleri bizi daha çabuk tanıyacak ve desteğimiz daha da artacak.

Bunlar bizim için mazeret değil. Bazı kesimlere daha erken ulaştık, bazı kesimlere ulaşmamız zaman alacak. Bunlar bizi asla yıldırmayacak. Sonuna kadar mücadele etmek zorundayız. DEVA Partisi başarılı olursa, Türkiye başarılı olacak.

"TÜRKİYE'Yİ YANLIŞ BİR ZİHNİYET YÖNETİYOR"

Türkiye’yi yanlış bir zihniyet yönetiyor. Sistem ne olursa olsun güçler ayrımına ve yargı bağımsızlığına inanmıyor. Siz böyle bir zihniyetle başkanlık sistemini konuşsanız ne, parlamenter sistemi konuşsanız ne?

Yeni anayasayı gerçekçi görmüyoruz. Önemli olan acil bir şekilde sistem değişikliğidir. Yani anayasanın yasama, yürütme ve yargıyla ilgili bazı maddelerinin parlamenter sistemin getirilmesi için değiştirilmesidir. Meclis İç Tüzüğü'nün, Siyasi Partiler Kanunu'nun ve seçimle ilgili yasalarının değiştirilmesidir.

Bizim asla rövanşist bir tutumumuz olmaz çünkü bir yanlış bir başka yanlışla düzeltilmez. Biz çivi çiviyi söker demiyoruz. Devlet, her türlü hukuksuzluğa karşı her zaman hukuk ve kurallar içerisinde hareket etmelidir.

"DİN DUYGULARI İSTİSMAR EDİYORLAR"

Ben ilk Avrupa Birliği Başmüzakerecisiydim. O dönemde Avrupa Birliği konusunda samimi bir gayret gösterdik. Anayasanın üçte birini ana muhalefet partisiyle birlikte değiştirdik, Kopenhag siyasi kriterlerini karşılayacak aşamaya geldik.

Fakat iktidar partisi başarı üretemeyince, milli ve manevi unsurları ön plana çıkarmaya başladı. O noktadan sonra din retoriği arttı. İktidar başarısızlığını insanlarımızın milli ve dini duygularını istismar ederek kapatmaya çalışıyor.

"BİZİ TANIMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Geçtiğimiz iki haftada beş Avrupalı büyükelçi randevu isteyip, ziyaretimize geldi. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi geldi. Rusya Büyükelçisi de misafirimizdi. Bizi tanımaya, anlamaya ve Türkiye'nin yarınlarıyla ilgili planlarımızı öğrenmeye çalışıyorlar.

Ekonomi analizimizi, iç siyasi gündemi soruyorlar. Bulundukları ülkenin önemli siyasi aktörlerini bilmek ve başkentlerine raporlamak onların doğal görevidir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN