Bakan Akar'dan Pakistan'a Azerbaycan teşekkürü

Bakan Akar'dan Pakistan'a Azerbaycan teşekkürü

Son dakika haberi... Bakan Akar, Pakistan Savunma Bakanı Khattak ile bir araya geldi. Görüşme sonrası açıklama yapan ve Pakistan’ın işgal altındaki Azerbaycan'a destek verdiğini hatırlatan Akar, bunun Türkiye için de çok kıymetli olduğunu söyledi.

Türkiye tarafından Pakistan’a ihraç edilen MİLGEM korvetlerinin üçüncüsünün kızağa konulma töreni için Pakistan’a ziyarette bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pakistan Savunma Bakanı Pervez Khattak ile bir araya geldi.

Akar, görüşmede Türkiye ve Pakistan arasındaki tarihi dostluk ve kardeşlik bağlarına vurgu yapıldığını ifade etti. Pakistan halkının Milli Mücadele sırasındaki desteğinin gönüllerde silinmez bir yere sahip olduğunu vurgulayan Akar, Türk milletinin Pakistanlı kardeşlerinin fedakarlıklarını asla unutmayacağı dile getirdi. MİLGEM ve yürütülmekte olan diğer projelerin iki ülke arasındaki iş birliğine farklı bir boyut kazandırdığına işaret eden Bakan Akar, bu projelerin dünya ve bölge barışına önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

bakan-akar-pakistan2.jpg

Akar, Pakistan’ın işgal altındaki toprakları için mücadele eden Azerbaycan Türkünün yanında olmasının anlamlı ve kıymetli olduğunu dile getirdi. Türkiye’nin Keşmir konusunda her zaman Pakistan’ın yanında olduğunu ifade eden Bakan Akar, bundan sonra da Pakistanlı kardeşlerinin yanında olmaya devam edeceğini aktardı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN