İstifaya açıklama beklenirken Bakan Varank konuştu

İstifaya açıklama beklenirken Bakan Varank konuştu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, 'ekonomi' ile ilgili peş peşe mesajlar verdi: Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kararlı, sonuç odaklı ve istikrara odaklanan ekonomi politikalarımız hız kesmeden devam edecek.

Tüm Türkiye Bakan Berat Albayrak'ın istifasıyla ilgili resmi bir açıklama beklerken, 'ekonomi' mesajları Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan geldi. Varank, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kararlı, sonuç odaklı ve istikrara odaklanan ekonomi politikalarımız hız kesmeden devam edecek" dedi.

SAHA EXPO açılış programına katılan Varank, burada dikkat çeken mesajlar verdi. Savunma sanayisinin kendileri için iyi bir rol model olduğuna işaret eden Varank, buradan hareketle Milli Teknoloji Hamlesi anlayışını tüm politikalarda uygulamaya başladıklarını söyledi. 

"EKONOMİ POLİTKALARIMIZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDECEK"

Varank, sektörde başarıyı getiren yönetişim modelinin sanayinin diğer alanlarında kendilerine referans olduğunu belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

"Kamunun alım ve yönlendirme gücü doğrudan kullanıldığında, hedefi tam 12'den vurabiliyorsunuz. Sanayileşme İcra Komitesini (SAİK) bu maksatla kurduk. SAİK ile Türkiye sanayisini ve teknoloji üreticilerini daha da geliştirecek politikaları planlayacak üst düzey bir karar mekanizmasını hayata geçiriyoruz. Sanayimize seviye atlatacak ve ülkemizi geleceğe hazırlayacak kararları ilgili bakanlıklarla beraber bu komitede alacağız. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kararlı, sonuç odaklı ve istikrara odaklanan ekonomi politikalarımız hız kesmeden devam edecek.

01-001.jpg

"TÜRKİYE'NİN GÜVENLİ LİMAN OLDUĞUNU KANITLAYACAĞIZ"

Pandeminin, global üretim ve yatırım alanlarında getirdiği fırsatları en iyi şekilde değerlendireceğiz. Küresel şirketlerin, üretim merkezlerini çeşitlendirmeye başladığı bu dönemde Türkiye büyük fırsatlara sahip. Yatırım ortamını daha güçlü hale getirmek için, kamu ve özel sektördeki paydaşlarımızla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yatırım teşvik sistemimizde de son 1 senede önemli düzenlemelere imza attık. YOİKK ile öngörülebilirliği daha da artıracak, Türkiye'nin güvenli liman olduğunu tüm dünyaya bir kez daha kanıtlayacağız."

"YATIRIM İŞTAHI HIZ KESMEDEN SÜRÜYOR"

Bakan Varank, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile dün gerçekleştirdikleri açılışlara da değinerek, Türkiye'de yatırım iştahının hız kesmeden sürdüğüne dikkati çekti.

Savunma sanayisinde elde edilen teknolojik birikimin diğer sektörlere transfer edilmesini önemsediklerine dikkati çeken Varank, "Sivil yaşamda kullandığımız birçok buluş, aslında askeri ihtiyaçlar sonucunda elde edilmiş durumda. Dolayısıyla savunma sanayi, diğer sektörler için de bir Ar-Ge merkezi olma görevini üstleniyor. Geliştirilen teknolojilerin, sivil alanda kullanılabilirliğini arttırmak için sektörler arası etkileşimi artıracak mekanizmaları hayata geçireceğiz. 

01-002.jpgSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, SAHA İstanbul Savunma, Havacılık, Uzay ve Sanayi Kümelenmesi tarafından organize edilen dünyanın ilk sanal savunma sanayisi fuarı SAHA EXPO'nun açılışına video konferans yöntemiyle katıldı. 

Türkiye, sanayinin her alanında çok güçlü bir potansiyele sahip. Geliştirdiğimiz ürün ve teknolojilerle pek çok ülkenin gıptayla takip ettiği yenilikler inşallah bu topraklardan çıkacak. Bu dönüşümü daha da hızlandırmak için herkesin fikrine, bilgisine ve özgün bakış açısına ihtiyacımız var. Milli Teknoloji Hamlesi'ni topyekün bir seferberlik ruhuyla hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN