Kur yine arttı! Merkez Bankası'na her dokunuş doları artırıyor

Kur yine arttı! Merkez Bankası'na her dokunuş doları artırıyor

Merkez Bankası'na bir hafta arayla ikinci kez 'gece yarısı' operasyonu yapıldı. Bu kez Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya görevden alındı. Çetinkaya'nın yerine Mustafa Duman atanırken, gözler bir kez daha piyasalara çevrildi. Haftanın ilk işlem gününü 8,10 liradan kapatan dolar/TL kuru güne 8,25'in üzerinde başladı. Dolar yükselişini sürdürüyor, saat 13. 51 itibarıyla dolar/TL kuru 8,44'ü aştı. Euro/TL kuru da hareketlendi, 9,91 lirayı geçti.

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın görevden alınmasının ardından yine Cumhurbaşkanı kararı ile Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya görevden alındı.

Çetinkaya'nın yerine Mustafa Duman atanırken, piyasalar da dalgalandı. Haftanın ilk işlem gününü 8,10 liradan kapatan dolar/TL kuru güne 8,25 liradan güne başladı. 

DOLARDA SON DURUM NE?

Dolar/TL kuru bugüne yükselişle başlamasının ardından saat 09.20 itibarıyla önceki kapanışın yaklaşık yüzde 0,5 üzerinde 8,2520'den işlem görüyor.

Dolar yükselişini sürdürüyor, saat 13. 51 itibarıyla dolar/TL kuru 8,44'ü aştı. Euro/TL kuru da hareketlendi, 9,91 lirayı geçti.

BORSADA SERT DÜŞÜŞ

Bu arada BIST 100 endeksine dahil hisselerden 24'ü yükseldi, 76'sı değer kaybetti.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,57 azalışla 1,384 puana geriledi. Endeks, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre, 7,97 puan değer kaybetti.

En çok işlem gören hisse senetleri Ford Otomotiv, Garanti BBVA, Türk Hava Yolları, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kardemir (D) oldu.

NE OLMUŞTU?

Son 20 ayda 4 Merkez Bankası Başkanı'nın değişmesinin ardından 22 Mart'ta 8 TL'nin üzerini gören dolar/TL kuru Cuma gününü 8,10'dan kapatmıştı.

Naci Ağbal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görevden aldığı üçüncü Merkez Bankası Başkanı oldu. Ağbal'dan önce Murat Uysal ile Murat Çetinkaya da Erdoğan tarafından görevden alınmıştı.

Bu kararlarla birlikte Cumhuriyet tarihinde ilk kez, Merkez Bankası'na 20 ay içinde dördüncü başkan atanmış olmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN