Berdan Öztürk kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte biyografisi

Berdan Öztürk kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte biyografisi

Haziran 2015, Kasım 2015 ve Haziran 2018 genel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ağrı milletvekili olarak meclise giren Berdan Öztürk, TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi olarak görev yaptı. İşte, Berdan Öztürk'ün hayatı...

2015 yılında başlayan milletvekilliğinden önce avukatlık yapan Berdan Öztürk, İnsan Hakları Derneği'nin (İHD) faaliyetlerinde aktif rol aldı. 14 Mart 2021 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk hakkında 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan soruşturma başlattı. Başsavcılık, HDP'li vekilin şu sözlerini terör propagandası olarak gösterdi:

"DTK olarak nerede olursa olsun haritamız bizim değerimizdir ve biz, her zaman Kürt ve Kürdistan halkının değerlerini koruduk. Korumaya da devam edeceğiz. Erbil'de basılan hatıra pulunun üzerinde yer alan Kürdistan haritası, tüm Kürtlere aittir. Uzun bir süredir üzerinde yaşadığımız coğrafyanın adının Kürdistan olduğunu ifade ediyoruz. Bu yeni keşfedilen bir şey değil. Bizler 5 bin yıldır bu coğrafyada yaşıyoruz. Bu çerçevede Papa'nın ziyareti için hazırlanan ve üzerinde Kürdistan haritası olan hatıra pulu, Kürdistan ve Mezopotamya coğrafyasının bir sembolüdür. Bugün Kuzey Kürdistan, Güney Kürdistan, Batı Kürdistan ve Doğu Kürdistan'da düşmanlıkları Kürt halkına yöneliktir. Kürt halkının değerlerine ve üzerinde yaşadığı coğrafyaya düşmanlık besliyorlar."

papa-erbil-9puk-cover.jpg

BERDAN ÖZTÜRK'ÜN HAYAT HİKAYESİ

1 Mayıs 1980 tarihinde Ağrı'nın Tutak ilçesinde dünyaya geldi. Annesinin adı Cemile ve babasının adı Cemil'dir.

Berdan Öztürk lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı. Mezun olmasının ardından İngiltere Londra Üniversitesi'nde Uluslararası Tahkim ve Ticaret Hukuku üzerine yüksek lisans yaptı.

2011 yılında serbest avukat olarak çalışmaya başladı.

Mezopotamya Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEYA-DER) ve İnsan Hakları Derneği (İHD) çalışmalarında yer aldı.

ÖZEL YAŞAMI

1980 doğumlu olan Berdan Öztürk, 2021 yılı itibarıyla 41 yaşındadır ve bekardır.

Berdan Öztürk, İngilizce ve Kürtçe bilmektedir.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da @berdan_ozturk kullanıcı adıyla yer almaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN