Funda Kocabıyık kimdir, kaç yaşında, nereli, eşi kim? İşte hayat hikayesi

2018'de Uçak Valisi olarak atanan Funda Kocabıyık, uzun yıllar eğitim sektöründe görev yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü olduğu dönemde, 12 yıllık zorunlu eğitimin (4+4+4) ilkokul ve ortaokul dönüşümlerinin gerçekleştirilmesine katkı sağladı. İşte Funda Kocabıyık biyografisi...

Eski AK Parti Milletvekili Recep Kocabıyık'n eşi olan Uşak Valisi Funda Kocabıyık, 2020 yılında ortaya çıkan koronavirüs (kovid-19) salgını denetimleri sırasında, çarşıda sosyal mesafeye uymayan vatandaşları uyarırken takındığı tavırla gündeme geldi. Vali Kocabıyık daha sonra yanlış anlaşıldığını dile getirerek özür diledi.

FUNDA KOCABIYIK'IN HAYATI

1972 yılında Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde dünyaya geldi. Yükseköğrenimini Hacettepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe bölümünde tamamladı.

1994 yılında felsefe grubu öğretmeni olarak Ordu Ünye İmam Hatip Lisesi'nde göreve başladı. 1995-2005 yılları arasında Ankara Dikmen Lisesi'nde felsefe grubu öğretmenliği görevini yürüttü.

2005 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'nın açtığı müfettiş yardımcılığı sınavını kazanarak müfettiş yardımcısı oldu. 3 Kasım 2008'de Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişliği Yeterlik Sınavı'nı kazanarak Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda bakanlık müfettişliği görevine atandı.

aw979411-01.jpg

TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRÜ OLDU

14 Şubat 2011 tarihinde MEB Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürü olarak atandı. Görev kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul öncesi eğitim kurumlarında yürütülen eğitim faaliyetlerinin niteliğini artırmak ve okul öncesi eğitime erişimi yaygınlaştırmak amacıyla politikalar üretilmesini sağladı.

28 Ocak 2012 tarihinde 652 sayılı KHK uyarınca MEB Teşkilat Kanunu'nun değişmesi ile MEB Temel Eğitim Genel Müdürü olarak atandı. Bu görevi kapsamında bakanlığa bağlı tüm okul öncesi, ilkokul ve ortaokul kurumlarının faaliyetlerinin niteliğini artırmaya yönelik politika ile stratejilerin geliştirilmesi ve uygulanmasının yanı sıra söz konusu okulların idari ve mali iş ve işlemlerinin yürütülmesine yönelik çalışmaları yönetti.

aw111288-02.jpg

YURT DIŞINDA TÜRK KÜLTÜRÜNÜN YAYILMASINA KATKI SAĞLADI

13 Ocak 2016 tarihinde Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü olarak atanan Funda Kocabıyık, söz konusu genel müdürlük bünyesinde yurt dışında yaşayan vatandaşlara Türkçe ve Türk kültürünün tanıtılması ve yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar yaptı.

2011 yılında Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) Kamu Diplomasisi Eğitimi'ni tamamlayan Funda Kocabıyık, 2016-2018 yılları arasında UNESCO Yönetim Kurulu Üyeliği, UNESCO Eğitim İhtisas Komitesi Üyeliği, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras İhtisas Komitesi Üyeliği, Yunus Emre Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyeliği, Yunus Emre Enstitüsü Danışma Kurulu Üyeliği, Fulbright Yönetim Kurulu Üyeliği, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Danışma Kurulu Üyeliği, Türkiye Okul Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği, Okul Sporları Federasyonu Eğitim Komisyonu Üyeliği görevlerini yürüttü.

kkk.jpg

ÖZEL YAŞAMI

27 Ekim 2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı'nın 2018/202 sayılı Kararnamesi ile Uşak Valisi olarak atandı.

1972 doğumlu olan Funda Kocabıyık, 2021 yılı itibarıyla 49 yaşındadır.

Eski AK Parti Milletvekili Recep Kocabıyık evlidir ve iki çocuk annesidir.

Funda Kocabıyık İngilizce bilmektedir.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @fundakocabiyik kullanıcı adıyla yer almaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN