Bilim Kurulu'ndan sürpriz toplantı: Gündemde aşı var

Bilim Kurulu'ndan sürpriz toplantı: Gündemde aşı var

Son dakika haberi... Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu aşı çalışmalarını görüşmek üzere toplandı. Toplantı sonrası yazılı açıklama yapılması bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, saat 17:30’da aşı çalışmalarını görüşmek üzere video konferans yöntemiyle toplandı.

Video konferans yöntemiyle gerçekleşecek toplantıda aşı çalışmaları ele alınacak. Toplantı sonrası yazılı açıklama yapılması bekleniyor.

TÜRKİYE'DEKİ AŞI SÜRECİ

Geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yazılı bir açıklama yapmıştı.

Aşı konusunda değerlendirmelerde bulunan Bakan Koca'nın yazılı açıklaması şöyle:

Sözleşme yaptığımız aşının ilk kısmının Türkiye’ye 11 Aralık'tan sonra gelmesi beklenmektedir. Aşılar geldiğinde öncelikle uluslararası akredite Halk Sağlığı ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Laboratuvarları tarafından, ülkemize ithal edilen tüm aşılarda da uygulanmakta olan incelemeler yapılacaktır. Bu incelemelerde aşının güvenlilik testlerinin olumlu çıkması ve sonuçlanmakta olan Faz 3 çalışmalarının erken sonuçlarının açıklanmasını takiben veriler, TİTCK tarafından değerlendirilecek ve ülkemiz standartlarına uygun bulunduğu takdirde erken kullanım izni verilecektir. Aşıların uygulanmasına bu aşamadan sonra geçilecektir.

screenshot-1.jpg

11 ARALIK MUAMMASI

Hükümet, ilk dozların 11 Aralık’ta Türkiye’ye geleceğini duyurmuştu. Çinli şirketin de Faz-3 sonuçlarını açıklayacağı gün olarak aynı tarih açıklanmıştı. Ancak vaka tablosunun alarm verdiği bıçak sırtı süreçte ne aşı geldi, ne de sonuçlar duyuruldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN