BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanıyor? MEB BİLSEM mülakat sonuçları için tarih belli oldu

BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanıyor? MEB BİLSEM mülakat sonuçları için tarih belli oldu

MEB BİLSEM mülakat sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. 4 Ocak 2019 itibarıyla başlayan grup tarama sınavları 19 Nisan 2020’ye kadar devam edecek. Bu sınavlara girenler, ‘’BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanıyor?’’ sorusunun cevabını arıyor. Tüm bilgiler karar.com’da yer alıyor…

Özel yetenekli öğrencilerin belirlendiği ve onlara yönelik verilen eğitimlerin sağlandığı BİLSEM sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. İlkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrenciler grup tarama sınavlarına dâhil oluyor. Peki MEB BİLSEM sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

BİLSEM MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIYOR?

4 Ocak 2019 itibarıyla başlayan BİLSEM grup tarama sınavları 19 Nisan 2020’de tamamlanacak.

Sınavların bitmesinin arkasından BİLSEM bireysel sınav sonuçları, Millî Eğitim Bakanlığı'nın resmî internet adresi olan www.meb.gov.tr’den paylaşılacak ve öğrenci kimlik numarası ile sonuçlar öğrenilebilecek. Bu sınavın sonuçları da 22 Nisan 2020’de erişime açılacak.

BİREYSEL DEĞERLENDİRME SINAVI 4 EYLÜL’DE

BİLSEM bireysel değerlendirme sınavı da 1 Haziran-28 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Bu sınavın sonuçları da 4 Eylül 2020’de açıklanacak.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

SINAVLARI NASIL YAPILIYOR?

Bilim ve sanat merkezleri öğrenci yerleştirme ve tanılama işlemlerinin ilk bölümü olan grup tarama uygulaması, 1. 2. ve 3. sınıf seviyelerinde tablet bilgisayarlarla yapılıyor. Uygulamada soruların yanıtlama biçimini paylaşan 3 adet animasyon ve 3 adet alıştırma yer alıyor. Her soruyu belirli bir zaman içerisinde yanıtlamanız gerekir. Zamanın son 10 saniyesi sağ üst köşede gösterilecek ve zaman azalarak tamamlanacaktır. Zaman sonunda yanıt verilmez ise sonraki soruya otomatik geçilecek.

Animasyonlar ve sorular grup tarama sorularının benzeri ya da kapsadığı konular değil. Uygulama yalnızca grup tarama sistemindeki ekran görüntüleri ile ilgili bilgilendirme ve yanıtlamada pratiklik kazandırma hedeflenmektedir.

Uygulama ekranında denemeler yaparak öğrencinin sisteme hazırlanmasının amaçlandığı BİLSEM Grup Tarama Sistemi Demo yazılımı Google Play üzerinden https://play.google.com/store/apps/details?id=air.meb.bilsemdemo adresinden indirebilirsiniz.

BİLSEM NEDİR?

Bilsem, Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerinin kısaltılmış ismidir. İlkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını sağlamak ve sahip oldukları kapasitelerini geliştirerek üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla devlete bağlı olarak açılmış olan özel eğitim kurumlarıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN