Bırakma peşini Başkan

Bırakma peşini Başkan

Bir zabıta memurunu defalarca tokatlayan Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karali, görevden uzaklaştırıldı. Skandalın ortaya çıkmasının ardından açıklama yapan İBB Başkanı Mevlüt Uysal, olayın utanç verici olduğunu belirterek “Vatandaşlarımız gerekli işlemlerin titizlikle yapılacağından emin olsunlar” ifadelerini kullandı.

Zabıta Müdürlüğü’nün İstanbul Kartal’daki merkez binasında geçen hafta kaydedildiği belirtilen görüntüler, izleyenlerin içini sızlattı. Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karali, emniyet şeridini kullandığı gerekçesiyle bir zabıta memuruna şiddet uyguladı. Görüntülere göre yanına çağırdığı memura bağıran Karali, zabıtaya defalarca tokat attı. Karali’nin tehditleri sürerken şiddete maruz kalan zabıta gibi diğer çalışanlar da yaşananları ‘hazır ol’da takip etti. Yaklaşık bir dakika boyunca süren şiddet ve hakaretin ardından olay yerinden uzaklaşan Karali, arkasına dönüp birkaç kez daha bağırdı. Yaşananların ardından bölgeden uzaklaşmak isteyen zabıta memuru ise birkaç adım attıktan sonra sendeledi ve yere yığıldı. Baygınlık geçiren memurun arkadaşları zabıtanın başında toplandı ve sağlık görevlilerine haber verdi. Skandal görüntüler sosyla medyada yayılınca dayakçı Zabıta Daire Başkanı Karali’ye yönelik tepkiler çığ gibi büyüdü. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal zabıta memuruna şiddet uyguladığı gerekçesiyle Karali’nin görevden uzaklaştırıldığını ve hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. Twitter hesabından açıklama yapan Uysal, görüntülerin çok üzücü ve insanlık adına utanç verici olduğunu ifade ederek, haklı tepkilerini gösteren vatandaşlarla aynı duyguları yaşadığını aktardı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde konumu ve sıfatı ne olursa olsun her çalışanının saygıdeğer olduğunu kaydeden Uysal “Zabıta kardeşimize yapılan çirkin muamele nedeniyle Zabıta Daire Başkanı’nı görevden uzaklaştırdım ve hakkında soruşturma başlattım. Vatandaşlarımız gerekli işlemlerin titizlikle yapılacağından emin olsunlar” ifadelerini kullandı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN