Vaka sayısı ilk dalganın iki katı önlemler yarısı bile değil

Vaka sayısı ilk dalganın iki katı önlemler yarısı bile değil

Salgının ilk dalgasında süresiz olarak kapatılan AVM’lerin, berber salonlarının, semt pazarlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yeni önlemlerde yasak getirilmemesi dikkat çekti.

Son haftalarda ABD ve Hindistan'ın ardından koronavirüs vakaları sayısında dünyada üçüncü sıraya, nüfusa oranla da birinci sıraya yerleşen Türkiye'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni önlemleri açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı önlemlerde beklentilerin aksine, sokak kısıtlamalarının kapsamı genişletilmekle yetinilmesi şaşırttı.

Uzmanların salgını kontrol altına alabilmek için "4 hafta boyunca tam kapatma" çağrılarına rağmen, Cumhurbaşkanı Erdoğan, önlemler kapsamında sadece sokak kısıtlamasının genişletildiğini açıkladı.  Erdoğan yaptığı açıklamada, sokağa çıkma yasağının hafta sonları cuma akşamı 21.00'den pazartesi sabahı saat 5'e kadar kesintisiz devam edeceğini söylerken, "Hafta içi her gün gece saat 21 ile sabah 5 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacaktır" dedi.

EKONOMİK KAYGILAR ÖNE GEÇTİ

Nisan ayındaki en yüksek vaka sayısının görüldüğü günden, bugün yüzde 50 daha fazla vaka görülmesine karşın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yeni önlemlerin, birinci dalgada alınan önlemlerin gerisinde kalması dikkat çekti. Salgının ilk dalgasındaki önlemlerde getirilen; şehirler arası seyahat yasağı, cuma namazının yasaklanması ve faaliyetleri süresiz askıya alınan berber salonları, kuaför salonları, semt pazarları, AVM'ler, güzellik salonları, spor salonları gibi hastalığın yayılmasına büyük katkı sağlayan alanların, bu kez kapatılmaması şaşkınlık yarattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yeni önlemlerin, uzmanların tavsiyelerinin oldukça gerisinde kalması, ekonomik kaygıların salgının önüne geçtiği algısına neden oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN