Yeni tedbirler sonrası dolar ve euroda ilk rakamlar

Yeni tedbirler sonrası dolar ve euroda ilk rakamlar

Kovid-19'la mücadele kapsamında alınan yeni tedbirler ve kısa çalışma ödeneğinde şirket başvurularının yeniden açılması kararıyla güne başlayan piyasalarda dolar/TL ve euro/TL sakin seyrediyor. Dolar 7,81, euro ise 9,34 seviyelerinde.

Yeni haftaya beklentilerin üzerinde büyüme ve BDDK'nın yeni normalleşme adımıyla başlayan piyasalarda bugün önemli bir veri akışı bulunmuyor. Koronavirüs salgınında alınan yeni tedbirlerin piyasalara etkileri ve küresel gelişmeler izleniyor. Türk Lirası, euro ve dolar karşısında güne yatay bir başlangıç yaptı.

Dolar/TL 7,81-7,82 bandında hareket ederken euro/TL 9,34'ün hemen üzerinden işlem görüyor.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNDE BAŞVURULAR YENİDEN BAŞLAYACAK

Koronavirüsün ilk başladığı dönemde yararlanma şartları esnetilen kısa çalışma ödeneğinde 30 Haziran 2020’ye kadar başvuru alınmıştı ve bu tarihten sonra yeni başvurular durdurulmuştu. Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile 30 Haziran 2020 tarihi, 1 Aralık 2020 olarak değiştirildi. Buna göre kısa çalışma ödeneği için daha önce durdurulan başvurular da yeniden başlayacak.

SALGINDA ALINAN YENİ TEDBİRLER

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan yeni tedbirlere göre; hafta sonları sokağa çıkma sınırlaması cuma akşamından pazartesi sabahına kadar kesintisiz devam edecek, hafta içi 21.00-05.00 saatleri arasında sokağa çıkma sınırlandırılacak.

PİYASALARDA GÜNDEM

Yurt içinde önemli bir veri bulunmazken, İstanbul Ticaret Odası tarafından açıklanacak veriler TÜİK enflasyon verileri öncesinde gösterge olarak izlenecek. Küresel piyasalarda ise özellikle ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ve Merkez Bankası(Fed) Başkanı Jerome Powell'ın sunumu ve imalat sektörü satın alma yönetici endeksleri (PMI) yakından takip edilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN