BM, Prenses Latife hakkında BAE'den bilgi isteyecek

BM, Prenses Latife hakkında BAE'den bilgi isteyecek

Birleşmiş Milletler, Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Reşit El Maktum'un kızı Prenses Latife'nin "zorla alıkonulmasıyla" ilgili olarak BAE'den bilgi isteyecek.

BAE Başbakanı Şeyh Muhammed bin Raşid el Maktum'un kızı Latife, arkadaşlarına gönderdiği videolarda babasının kendisini rehin tuttuğunu söylemişti. Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, konuyla ilgili BAE'den bilgi isteyeceği öğrenildi.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Reşit El Maktum'un kızı Prenses Latife'nin "zorla alıkonulmasıyla" ilgili olarak Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) bilgi isteyeceğini açıkladı. Hayatından endişe ettiğini söyleyen Prenses Latife'nin gizlice çektiği video, BBC'nin Panorama programında yayımlanmıştı.

BBC'ye gönderilen ve gizli çekilmiş bir videoda Prenses Latife, 2018'de Dubai'den kaçmaya çalıştıktan sonra babası tarafından zorla alıkonulduğunu ve hayatından endişe ettiğini belirtiyor.

Videonun yayımlanması ardından, BM'ye olayı araştırması için pek çok çağrı yapılmıştı.

BM Keyfi Alıkoymalar Çalışma Grubu Sözcüsü, Prenses Latife'nin videosu incelendikten sonra olayla ilgili bir araştırma başlatılabileceğini kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN