Boğaziçi'ne destek eyleminde gözaltına alınanlar adliyeye sevk edildi

Boğaziçi'ne destek eyleminde gözaltına alınanlar adliyeye sevk edildi

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek olmak için Kadıköy'de düzenlenen eylemle ilişkili gözaltına alına 61 kişi Kartal'da bulunan Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Kadıköy'de protesto gösterisine katıldıkları iddiası ile gözaltına alınan 61 kişi, Bayrampaşa Devlet Hastanesi ve Eyüpsultan Devlet Hastanesi'nde yapılan sağlık kontrolünden sonra adliyeye sevk edildi. 

Cumhurbaşkanlığı kararıyla Boğaziçi Üniversitesi'ne Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasıyla başlayan protestolara destek olmak için İstanbul, Kadıköy'de 2 Şubat akşamı protesto eylemi yapıldı. Düzenlenen gösterilere katıldığı iddia edilen 61 kişi çeşitli adreslere düzenlenen operasyonda gözaltına alınmıştı. 

Kadıköy'de Boğaziçi Üniversitesi eylemlerinde gözaltına alınan 61 kişi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından otobüslerle getirildikleri Bayrampaşa Devlet Hastanesi ve Eyüpsultan Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrolleri tamamlanan 61 şüpheli Kartal'da bulunan Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi.

kadikoy-eylem.jpg

KADIKÖY'DE NELER OLMUŞTU?

Boğaziçi Üniversitesi’nde 2 Şubat'ta yapılan eylemde 159 kişinin gözaltına alınması 3 Şubat'ta Kadıköy’de planlanan eylemde protesto  edildi. Valiliğin ve Kaymakamlığın yasakladığı eyleme demokratik kitle örgütleri ve birçok siyasi parti temsilcileri katıldı. Kadıköy Rıhtım'da toplanan vatandaşlara polis müdahale etti.

Polis, eylemin Kadıköy Kaymakamlığı’nca yasaklandığı belirtirek “Toplum sağlığını korumak açısından sosyal mesafe ve maske kuralına uyalım. Kadıköy Kaymakamlığı’nca yapılacak olan gösteri ve yürüyüşler için yasaklama kararı alınmıştır, lütfen dağılın. Dağılmadığınız takdirde müdahale edilecektir” anonsu geçti.

Polis, anonslar ardından biber gazlı ve plastik mermili müdahalede bulundu. Polis, eylemdeki öğrencileri ve yurttaşları gözaltına aldı.

kadikoy-bogazici.jpg

MÜDAHALE SONRASI EYLEMLER ARA SOKAKLARDA 

Biber gazı ve plastik mermi kullanılarak yapılan müdahalenin ardından ara sokaklara kaçan öğrencilerden bazıları gözaltına alındı. Eylem ara sokaklarda geç saatlere kadar sürdü.

baris-atay-kadikoy.jpg

TİP'Lİ BARIŞ ATAY, GÖZALTINA ALINMAK İSTENDİ

Kadıköy'deki eyleme destek vermek isteyen Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay, müdahale sırasında polis tarafından darp edilip gözaltına alınmak istendi.

CHP İLÇE BAŞKANI ALİ NARİN POLİS TARAFINDAN GÖZALTINA ALINMAK İSTENDİ

Kadıköy'de yaşayan yurttaşlar, polisin öğrencilere ve yurttaşlara karşı sert müdahalesini protesto etmek için ve camlarından tencere, tava çaldı. Öğrencilere ve yurttaşlara gaz sıkılmasını engel olmaya çalışan CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin, polis tarafından gözaltına alınmak istendi.

GÖZALTINA ALINANLARA TERS KELEPÇE

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi avukat Tuba Torun'un sosyal medya hesabından, "Arkadaşlarımızı 1,5 saattir ters kelepçeyle bekletiyorlar. Su istiyorlar verilmiyor. Bu insanlık dışı muameledir. #AşağıBakmayacağız" ifadelerini kullandı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN