Borçlarını kapayan Kırşehir Belediyesi artık elektrik faturası ödemeyecek

Borçlarını kapayan Kırşehir Belediyesi artık elektrik faturası ödemeyecek

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, 18 milyon lira tutarındaki elektrik faturasını sıfırlamak için çatılara panel kurmaya başladı. Geçen dönemden kalma borçlarını kapayan belediye artık elektrik faturası giderlerinden de kurtulmanın yolunu buldu.

Kırşehir Belediyesi, yüksek enerji maliyetlerini azaltmak için Güneş Enerji Santralı kurdu ve artık kendi enerjisini kendisi üretmeye başladı. İlk etapta Kervansaray Dağlarının eteklerine kurulan güneş panelleri tüm belediyeye ait binaların üstüne kurulacak. Böylece belediye 18 milyon liralık giderden de tasarruf etmiş olacak.

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, yıllık yaklaşık 18 milyon liralık elektrik harcamalarından tasarruf sağlamak için 5 megavatlık güneş enerjisi santrali (GES) kurmaya başladıklarını açıkladı. 

kirsehir-elektrik.jpg

'18 MİLYON LİRALIK FATURAYI SIFIRLAYACAĞIZ'

Belediye giderlerini azaltmak için farklı projeler hazırladıklarını belirten Ekicioğlu, ilk etapta Kervansaray Dağları eteklerinde belediyeye tahsisli alanda yaklaşık 1 megavatlık güneş enerjisi panellerini hayata geçirdiklerini, ikinci etapta burada 3,5 megavatlık yeni paneller kuracaklarını dile getirdi.

kirsehir-belediyesielektrik.jpg

Tüm belediye binalarının çatılarına güneş panelleri kurmayı planladıklarını vurgulayan Ekicioğlu, şöyle devam etti:

"Yeni projemizde de ihale aşamasına geldik. Kırşehir Belediyesine ait binaların çatılarına da güneş panelleri kurmaya başladık. İlk olarak Destek Hizmetleri Birimi'nin binası için ihaleyi yaptık. Buranın çatısına da güneş panelleri kuruyoruz. Kırşehir Belediyesini bu faturadan kurtaracağız. 18 milyon liralık elektrik faturası giderini sıfıra indireceğiz."

5 YILDA KENDİNİ AMORTİ EDİYOR

Ekicioğlu, "Çatılarla birlikte toplamda 5 megavatlık bir elektrik enerjisi üretimine geçiyoruz. Bu yatırımın ömrü 25 yıl, 5 yılda kendini amorti ediyor. Kalan 20 yıl belediyenin elektrik ihtiyacını karşılayacak. Bizden sonra gelecek yönetimleri de elektrik faturasından kurtarmış olacağız." dedi.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN