Bordan yapılan BOREL dezenfektanı nereden alınır? BOREL fiyatı ne kadar?

Bordan yapılan BOREL dezenfektanı nereden alınır? BOREL fiyatı ne kadar?

Yerli dezenfektan BOREL nerede satılıyor? Ülkemizin yeraltı kaynaklarından biri olan bor mineralinden imâl edilen yerli el dezenfektanı BOREL, düzenlenen tanıtım etkinliğiyle görücüye çıktı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, BOREL'in yarın (16 Nisan 2020) satışa çıkacağını açıkladı. Vatandaşlar, BOREL nedir? BOREL dezenfektan fiyatı ne kadar? BOREL nerede satılıyor? sorularının yanıtlarını merak ediyor. İşte BOREL'in özellikleri...

Ölümcül corona virüs (koronavirüs) salgını nedeniyle uzmanlar, kişisel temizliğin çok önemli olduğunu sık sık kolonya, el dezenfektanı gibi hijyen malzemeleri kullanılmasını öneriyor. Geçtiğimiz günlerde Türk bilim insanlarının 'bor'dan dezenfektan geliştirmeyi başardığı gündeme yansımıştı. Geliştirme çalışmalarının ardında bordan elde edilen dezenfektan BOREL'in seri üretimi de gerçekleştirildi. Peki, "BOREL ne demek?", "BOREL dezenfektanı nereden alınır?", "BOREL fiyatı ne kadar?" Detayları KARAR.com okurları için derledik...

BOREL NEDİR?

Bordan elde edilen dezenfektan BOREL'in tanıtımı için bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, BOREL'in tanıtımını bizzat gerçekleştirdi. BOREL'in içindeki maddeler sayesinde dermatolojik bir sorun yaratmayacağını söyleyen Bakan Dönmez, BOREL'in ellerde var olan yaralarında kısa sürede iyileşmesini sağlayacağını ifade etti.

Koronavirüsle (covid-19) mücadelenin önce ellerde başladığını söyleyen Bakan Dönmez, bu dönemde kişisel hijyen ürünlerine aşırı bir talep olduğunu söyledi. Bordan elde edilen BOREL sayesinde benzine etanol karıştırma zorunluluğunun ortadan kalkmasını sağladıklarını söyleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, hijyen ürünlerindeki sıkıntının da bu şekilde giderileceğini açıkladı.

Dönmez, geliştirme çalışmalarının ardından gece gündüz seri üretim yaptıklarını söyledi. Bakan Dönmez, seri üretim çalışmalarının ardından BOREL'in 16 Nisan 2020 Perşembe günü satışta olacağını da duyurdu. Farklı satış noktalarında bulunabilecek BOREL, 100 ml'lik şişelerde satılacak.

BOREL NE DEMEK?

Ülkemizin yer altı kaynaklarından biri olan olan ve dünya rezervinin yüzde 73'üne sahip olduğumuz 'bor' mineralinden üretilen el dezenfektanına 'BOREL' ismi verildi.

BOREL NEREDE SATILIYOR?

Yerli el dezenfektanı BOREL, 100 ml'lik şişelerde market, eczane, benzin istasyonu marketleri gibi birçok noktada satılacak.

BOREL FİYATI NE KADAR?

100 mililitrelik şişelerde piyasa çıkacak BOREL'in fiyatına dair henüz bir bilgi bulunmuyor. Fiyat bilgisi kamuoyuyla paylaşıldığı takdirde haberimizde bulabilirsiniz.

BOREL ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Yerli ve milli bor katkılı el dezenfektanı etil alkol, gliserol, bor, aloe vera, lavanta, çay ağacı, yağ ve su karışımıyla üretildi. Antibakteriyel ve antifungal özelliklerdeki çözeltiyle geliştirilen borlu el dezenfektanımız, içeriği sayesinde ellerin nemliliğini koruyor ve cildin tahriş olmasını önlüyor. Böylece üst dokusuna zarar vermeden cildimizi dıştan gelecek etkilere karşı koruyor.

Ayrıca etil alkol uçtuktan sonra geriye kalan bor ve esansiyel yağlar antibakteriyel ve antifungal özellikleri sayesinde ayrıca eldeki bakteri ve mantarları da öldürerek yaraların iyileşmesini hızlandırıyor.

CORONA VİRÜS SON DURUM DÜNYADA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ?

Koronavirüs nedeniyle 15 Nisan 2020 saat 20.00 itibariyle dünya genelinde 130 bin 917 kişi, Türkiye'de ise 1518 vatandaş hayatını kaybetti.

CORONA VİRÜS TÜRKİYE HARİTASI

Koronavirüs (covid-19) salgınının 81 ilin tamamında görüldüğünü belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka sayılarını kamuoyuyla paylaştı. Virüsten kaynaklı en çok ölümün yaşandığı 10 il sıralamasında, İstanbul 210 kişiyle ilk sırada yer aldı. İzmir'de 27, Kocaeli'de 14, Zonguldak'ta 12, Konya ve Ankara 11'er, Trabzon'da 9, Bursa'da 8, Balıkesir ve Tokat'ta 6'şar, Eskişehir, Malatya ve Muğla'da 5'er ölüm kayıtlara geçti. Türkiye'de illere göre koronavirüs vaka sayısını öğrenmek için buraya tıklayın.

MAHALLEMDE CORONA VİRÜS VAKASI VAR MI?

Her akşam son verileri kamuoyuyla paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ülke genelinde koronavirüs vakalarının yoğunlaştığı il ve ilçeleri harita üzerinde açıkladı. Üç büyük il İstanbul, Ankara ve İzmir'de yoğunlaşan vaka sayılarını, bulunduğunuz mahalle düzeyinde de görmeniz mümkün. Mahalle mahalle covid-19 vakası sorgulamak için buraya tıklayın.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN ONLINE CORONA VİRÜS TESTİ

Sağlık Bakanlığı'nın online koronavirüs kontrol testi hizmete girdi. Buraya tıklayarak, birkaç dakikada koronavirüs (kovid-19) kontrolünüzü gerçekleştirebilirsiniz.

CORONA VİRÜSÜ TAKİP EDEBİLECEĞİNİZ 6 HARİTA

Koronavirüs salgınını güncel olarak takip edebileceğiniz online haritalara gözatmak için buraya tıklayın.

CORONA VİRÜSÜN BELİRTİLERİ NELER, NASIL ANLAŞILIR?

Yaklaşık 4 aydır tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüs salgını, insanları tedirgin etmeye devam ediyor. Bugüne kadar belirtileri grip salgınına benzetilen koronavirüsün, yeni belirtileri ortaya çıktı. Bilim insanları tarafından enfekte hastalar üzerinde yapılan bir araştırmada, daha önce görülmeyen semptomların görüldüğünü fark ettiler. Koronavirüs belirtilerini öğrenmek için buraya tıklayın.

5G TEKNOLOJİSİ CORONA VİRÜSÜN YAYILMASINI HIZLANDIRIYOR MU?

İngiltere'de corona virüsü (koronavirüsü) yaydığı iddiasıyla 5G bazı istasyonları kundaklanmaya başladı. 5G'nin virüsü yaydığı teorisi ilk olarak mart ayında alternatif tıpçı Amerikalı doktor Thomas Cowan tarafından ileri sürülmüştü. Yapılan bir araştırmaya göre de ABD'lilerin yüzde 29'u bu teoriye inanıyor. Peki, 5G gerçekten corona virüsü yayıyor mu? İlginç teoriyi okumak için buraya tıklayın.

CORONA VİRÜSÜ 9 YIL ÖNCE BEYAZ PERDEDE

Dünyayı tehdit eden koronavirüs salgını binlerce insanın ölümüne neden olurken 2011 yapımı Salgın filminin yaşananlara benzerlik göstermesi soru işaretlerine neden oldu. Hollywood'un ünlü isimlerinin rol aldığı 2011 yapımı Salgın (Contagion) filminin detayları için buraya tıklayın.

EVDE İZLENECEK EN İYİ YABANCI FİLM ÖNERİLERİ

Günlerdir evlerinde çıkmayan vatandaşlar, izlemek için fırsat kolladığı dizi ve filmleri birer birer tüketti. Şimdi vatandaşlar, evde izlenecek en güzel filmler, en iyi film önerileri, kaliteli film önerileri arıyor. KARAR.com'un okurları için derlediği yabancı filmler için buraya tıklayın.

EVDEN TAKİP EDEBİLECEĞİNİZ ÜCRETSİZ KURSLAR

Yetişkinlere ve öğrencilere yönelik eğitim teknolojisi, kitlesel online ders platformu olan Udemy, corona virüsü (koronavirüs) salgını nedeniyle evlerinde vakit geçirmek zorunda kalan vatandaşlar için bazı ders içeriklerini ücretsiz hale getirdiklerini duyurdu. Udemy'nin ücretsiz kurslarına göz atmak için buraya tıklayın.

EVDE VERİMLİ VAKİT GEÇİREBİLECEĞİNİZ 10 ONLINE AKTİVİTE

Zamanımızın çoğunu evde geçirdiğimiz şu günlerde internetten gerek ziyaret edebileceğiniz, gerekse faydalı eğitimler alabileceğiniz online aktvitelerden bazılarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

ONLINE TOPLANTI UYGULAMALARI SAYESİNDE İŞLER AKSAMIYOR

Ölümcül koronvirüs salgını nedeniyle ülkemizde eğitime ara verildi. Bazı şirketler de ofislerini kapatarak evden mesai çalışma sistemine geçti. Dışarı çıkmanın tehlikeli olacağı şu günlerde on binlerce öğrenci evlerinde internette eğitim almaya devam ederken, çalışanlar ise online olarak toplantı ve iş faaliyetlerini gerçekleştiriyor. Hem uzaktan eğitim için, hem de online toplantılar için kullanılan mobil uygulamalara gözatmak için buraya tıklayın.

CORONA VİRÜSTEN KORUNMAK İÇİN BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİCİ ÇAY TARİFİ

Çin'den yayılarak tüm dünyayı saran koronavirüs, ülkemizde de etkisini artırıyor. Bu süreçte güçlü bir bağışıklık sistemi ile hem çevrenizi hem de kendinizi korumanız çok önemli... Uzman diyetisyeniniz Zeynep Taşbaşı Deviren, koronavirüsten korunmanız için bağışıklık sisteminizi güçlendirecek çay tarifini Karar TV'de anlatıyor... İzlemek için buraya tıklayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN