Brezilya açıkladı... Mutasyona karşı etkili

Brezilya açıkladı... Mutasyona karşı etkili

Brezilya, Türkiye'nin de kullandığı Çinli Sinovac şirketinin geliştirdiği CoronaVac aşısının virüsün Güney Afrika ve İngiltere mutasyonlarına karşı etkili olduğunu açıkladı.

Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen aşıların virüsün mutasyona uğradığı varyantlarına karşı ne derece etkili olduğu merak konusu. Türkiye ve Endonezya gibi Çinli Sinovac şirketinin geliştirdiği CoronaVax aşısını kullanan Brezilya, aşının virüsün İngiltere ve Güney Afrika varyantlarına karşı etkili olduğunu açıkladı. Pfizer-BioNTech ise Güney Afrika varyantının aşının antikor korumasını üçte iki oranında azalttığını duyurdu.

"YAKINDA NET SONUÇLARI GÖRECEĞİZ"

CoronaVac'ın yerel testlerini yürüten Butantan biyomedikal merkezi başkanı Dimas Covas, "Bu aşıyı İngiltere ve Güney Afrika varyantlarına karşı test ettik, iyi sonuçlar aldık"açıklaması yaptı. Basın toplantısı düzenleyen Covas, eşinin bu varyantlar karşısında tam olarak ne kadar etkili olduğunu belirtmese de "Yakında net sonuçları öğreneceğiz. Güzel sonuçlar elde edeceğimiz konusunda iyimseriz" dedi.

PFIZER-BIONTECH AŞISI ÜÇTE İKİ DAHA AZ ANTİKOR OLUŞTURUYOR

Öte yandan Pfizer- Biontech ile ABD'deki Teksas Üniversitesi'nden bilim insanları ortak bir çalışma yürüttü ve B.1.351. olarak da bilinen Güney Afrika varyantını laboratuvar ortamında üretmeyi başardı.

New England Journal of Medicine dergisinde yayınlanan araştırma sonuçlarına göre, bu yapay virüs aşıyı vurulanlardan alınan kan örnekleri üzerinde denendi ve ABD’de mutasyonlu virüsün yaygın olarak görülen türüyle kıyaslandığında antikor oranının üçte iki düştüğü tespit edildi.

Yine de ne kadar antikorun virüse karşı koruma sağladığı konusunda henüz bir sınır belirlenmemiş olması nedeniyle bu üçte ikilik azalmanın aşıyı etkisiz hale getirip getirmeyeceği net değil.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN