Brezilya koronavirüs vaka sayısı 1 milyonu geçen ikinci ülke oldu

Brezilya koronavirüs vaka sayısı 1 milyonu geçen ikinci ülke oldu

Brezilya, dünyada ABD'den sonra koronavirüs vaka sayısı 1 milyonu geçen ikinci ülke oldu. Güney Amerika ülkesinde can kaybı da 49 bini geçti.

Brezilya, ABD'den sonra dünyada Koronavirüs vaka sayısı 1 milyonu geçen ikinci ülke oldu. Ülkede son 24 saat içinde ise 54 bin rekor yeni vaka sayısı kaydedildi. Ülkede Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 49 bine vardı.

Uzmanlar, Brezilya'daki vaka sayısının resmi rakamlardan yedi kat fazla olabileceğini belirtiyor. Ülkede test sayısının yetersiz olması nedeniyle çok az kişiye test yapılabiliyor. Bunun yanı sıra, ölü sayısının da açıklanandan daha yüksek olabileceği tahmin ediliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN