Bu filmler kar soğuğunda kalbinizi ısıtacak

Bu filmler kar soğuğunda kalbinizi ısıtacak

Kovid’le kısıtlanan karlı hafta sonu boyunca evde izlenebilecek 5 kış temalı filmi KARAR okurları için derledik. Elinden gelenin en iyisini yapan Edward’ın buzdan heykellerini anlatan ‘Makas Eller , küçük bir yalanın kucağında büyüyen aşk hikayesi ‘Sen Uyurken’ kalbinizdeki buzları eritecek. Kate Winslet, Cameron Diaz ve Jude Law’ın başrolde olduğu ‘Tatil’ ise, biraz cesaretin kötü giden her şeyin ardından karlar kadar beyaz bir sayfa açabildiğini gösterecek.

SALİHA SULTAN | KARAR

Kar ve Kovid. Kış mevsiminde hiçbir ikili birbiriyle bu kadar tezat olmadı. İnsanlığı beyaza bürünen sokaklara çağıran kar… Hastalık kaygısıyla bütün dünyayı dört duvarın arasına hapseden Kovid…

Meteorolojinin günlerdir kar uyarısı yaptığı, Kovid nedeniyle sokağa çıkma yasağının devam ettiği bu hafta sonunda, koskoca iki gün boyunca evde ne yapacağınızı mı düşünüyorsunuz? Karın çağrısına icabet edemiyorsanız, dışarıdaki karlı havayla eşit derecede soğuk görüntülere imza atan ancak sıcacık insan hikayeleriyle içinizi ısıtacak filmleri izleyebilirsiniz.

Zamanın nasıl akıp gittiğini hissettirmeyecek üstelik kalplerdeki bütün buzları eritecek derecede romantik beş kış filmini KARAR okurları için derledik. 

TATİL (2006)

tatil.jpg

Kate Winslet, Cameron Diaz, Jude Law, Jack Black. Bildiğiniz bütün iyi oyuncular Tatil filminde. Biri bir kasabada, biri modern bir şehirde yaşayan ve yaşadıkları hayattan bıkan iki kadın karakterin hikayesi, hayatta her şeyin cesur bir kararla değişebileceği hissini kalbinize dolduracak. Bir ev takası hikayesiyle başlayan bu romantik komedi sonunda internetten ev takası hakkında araştırmaya yapmadan duramayacaksınız.

SEN UYURKEN (1995) 

sen-uyurken.jpg

Chicago’nun kendisi de filmdeki bir karakterdir. Umutsuz bir romantik olan Lucy (Sandra Bullock), raylara düşen Peter’i (Bill Pullman)  kurtarmaya çalışır. Komaya giren genç adamı hastanede ziyaret ettiğinde ise ailesiyle de tanışır ve onlara oğullarının nişanlısı olduğunu söyler.

Yalanını sürdürürken de Peter’in erkek kardeşine (Bill Pullman) aşık olmaya başlar. Bu klasik romantik komedide filmdeki oyuncular kadar, kış harikası şehir Chicago’da bir film karakteri olarak karşınızda. 

TESADÜF (2001) 

tesaduf.jpg

John Cusack ve Kate Beckinsale’nin oynadığı romantik komedide, yeni yıldan hemen önce New York’tayız. Bir mağazada kalan son bir çift kaşmir eldiveni aynı anda satın almak isteyen Sara ve Jonathan bu vesileyle tanışır.

Eldivenlerin kimin olacağına karar vermek için Serendipity ismindeki küçük kafeye giderler. Ardından bir kar küresinin ortasında, geceleri birlikte yıldızları seyrettikleri bembeyaz bir aşk başlar. 

EDWARD MAKAS ELLER

makas-eller.jpg

Gotik evrenin yönetmeni Tim Burton’ın ‘Makas Eller’ filmi, görüntüleri, sosyolojik göndermeleri, dekorları ve masalsı havasıyla sinemanın olağanüstü yapımları arasında.

Dokunduğu her şeyi kesen, koparan ellere sahip olan ve buzdan heykeller yapan Edward’ın hikayesi herkese tanıdık gelecek. Johnyy Deep ve Winona Ryde’ın başrolde olduğu filmdeki kar sahneleri ise filmin yönetmen tarafından sadece karın nasıl yağdığını anlatmak için çekildiği hissini veriyor. 

AŞK HER YERDE (2003) 

ask-her-yerde.jpg

Hugh Grant, Keira Knightley’in oynadığı, İngiltere yapımı film 11 aşk masalını birden beyazperdeye taşıyor. Mutlusu da var, mutsuzu da, aldatanı da var, aldatılanı da, reddedileni de var, hislerini açamayanı da.

Karlı, uzun bir geceye eşlik edecek bu iki saatlik filmin sonunda sevginin sonuna, sevginin aslında her yerde olduğuna inanabilirsiniz. Film sizi kesmezse ardından 2007 yapımı devam filmini izleyebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN