Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? Erdoğan’dan sokağa çıkma kısıtlaması kararı

Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? Erdoğan’dan sokağa çıkma kısıtlaması kararı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 14 büyükşehir ve Zonguldak’ta uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının 6 Haziran Cumartesi ve 7 Haziran Pazar günü uygulanacağı bildirilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında ‘Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı?’ sorusuna cevap verdi…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüsün yayılmasını engellemek amacıyla birçok tedbirin hayata geçirildiğini, bunlardan birinin de sokağa çıkma kısıtlaması olduğunu anımsatarak, bakanlığın yayınladığı sokağa çıkma kısıtlaması ile hafta sonu bu uygulamanın normalde devam ettirilme kararının alındığına işaret etti. Ancak milletten gelen tepkilerin ardından sokağa çıkma yasağının bu hafta için iptal edildiğini söyledi.

BU HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6-7 Haziran tarihleri için normalde İçişleri Bakanlığı’nın sokağa çıkma kısıtlaması kararının alındığını hatırlattı.

Salgın döneminde milleti yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından korumak adına çok sayıda tedbirin hayata geçirildiğine işaret eden Erdoğan, bunlardan birinin de Türkiye’de belirli kentlerde uygulanan sokağa çıkma sınırlaması olduğunu belirtti.

Son sınırlamanın arkasından bu yöntemin tekrardan düşünmediklerini fakat bir ara 700 küsürlere kadar inen günlük vaka sayısının neredeyse bini bulduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu olumsuz gelişmenin ardından sokağa çıkma kısıtlaması tedbirlerinin yeniden gündemlerine almak zorunda kaldıklarını kaydederek, Sağlık Bakanlığı’nın önerisi ve İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi ile bu hafta sonu da 15 kentte sokağa çıkma sınırlaması uygulanacağının ilan edildiğini anımsattı.

Ancak vatandaşlardan alınan değerlendirmelerin ardından bu kararı yeniden gözden geçirdiklerini aktaran Erdoğan, tek amacı hastalığın yayılmasını önlemek ve vatandaları korumak olan bu kararın, farklı sosyal ve ekonomik neticelere yol açacağının anlaşıldığını ifade ederek, 2,5 aylık bir aranın ardından tekrardan günlük hayatını düzenlemeye başlayan vatandaşların sıkıntıya düşmesine razı olamadıklarını vurguladı.

Bundan dolayı, Cumhurbaşkanı olarak, 15 kenti kapsayan hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması uygulamasını iptal etme kararı aldığını ilan eden Erdoğan, vatandaşlardan maske, mesafe, temizlik kurallarına titizlikle riayet etmelerini rica etti.



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN