Bu şekilde yaşamanın ne anlamı var? Buna artık birilerinin dur demesi gerekiyor

Bu şekilde yaşamanın ne anlamı var? Buna artık birilerinin dur demesi gerekiyor

Eşi tarafından çalıştığı gerekçesi ile satırlı saldırıya uğrayan kadının yaşadıkları isyan ettirdi. Satırlı saldırıdan canını zor kurtaran Naciye Taştan'ın kardeşi Hülya Altınbaş, ablasının 4 çocuğu ile dövülerek kapıya konduğunu sonra da kendi ayakları üzerinde durmaya çalışınca kocasının ev sahibine, iş verenlerine baskı yaparak hayatlarını nasıl kabusa çevirdiğini anlattı.

Koceeli'nin Darıca ilçesinde yaşanan olayda Osman Taştan, çalışmasını istemediği eşi Naciye Taştan’a satırla saldırarak genç kadını on yerinden yaraladı. Başına ve vücuduna 10 satır darbesi alan, bir parmağı kopan Taştan hastanede tedaviye alınırken, gözaltına alınan Osman Taştan tutuklandı. Genç kadının yaşadıklarını anlatan kız kardeşi Hülya Altınbaş, ablasının sürekli şiddet gördüğünü, kendi ayakları üzerinde durmak için ev tuttuğunu ve eniştesinin ev sahibine baskı yaparak evden atılmasını sağladığını ve en son olarak da işten çıkması için baskı yaptığını hatta ablasının çalıştığı yere giderek işverenlerini ve mesai arkadaşlarını rahatsız ettiğini anlattı. Hülya Altınbaş, “Eğer bir kadın bu şekilde kesiliyorsa, buna birilerinin artık dur demesi lazım. Biz başımızı korkarak yastığa koyuyorsak bu şekilde yaşamanın ne anlamı var" dedi.

EVİNİN ÖNÜNDE SATIRLA SALDIRDI

Olay, geçen hafta çarşamba günü Darıca ilçesi Bayramoğlu Mahallesi Pırlanta Sokak'ta meydana geldi. Osman Taştan çalışmasını istemediği eşi Naciye Taştan’a evin önünde satır ile saldırdı.

Başı, boynu, göğsü ve kolu olmak üzere 10 yerinden yaralanan, bir parmağı kopan Naciye Taştan ağır yaralandı. İhbar üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Ambulansla Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Naciye Taştan, buradaki müdahalesinin ardından da Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne sevk edildi. Vücudunun birçok yerinde dikişler olan Naciye Taştan’ın tedavisinin devam ettiği belirtildi.

Olayın ardından gözaltına alınan Osman Taştan ise sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

3 YIL ÖNCE DÖVDÜ KAPININ ÖNÜNE KOYDU SONRADA RAHAT VEREDİ

Naciye Taştan’ın kız kardeşi Hülya Altınbaş, eniştesinin memleketi Ağrı’da yaşadığı dönemde ablasına sürekli şiddet uyguladığını 3 yıl önce de kapının önüne koyup kovduğunu söyledi.

Ablasının 4 çocuğuyla önce İstanbul’a, ardından da Darıca’ya gelerek yaşamına devam ettiğini belirten Hülya Altınbaş, devletin ve hayırseverlerin sayesinde ablasının ayakta kaldığını, daha sonra da tanıdıkları bir kişi sayesinde ablasının iş bulduğunu söyledi.

Altınbaş, yaklaşık 6 ay önce de bazı kişilerin araya girmesiyle ablası ve eniştesinin barışarak tekrar bir araya geldiklerini anlattı.

Hülya Altınbaş, bu süreçten sonra eniştesinin ablasına çalışmaması yönünde baskı yaptığını, öldürmekle tehdit ettiğini ifade etti.

naciye-tastan.jpg

EV SAHİBİNE BASKI YAPARAK EVDEN ATTIRDI

Ablasının 20 yıldır evli olduğunu, Osman Taştan’ın daha önceden de bir evlilik yaptığını ve bu evlilikten de 7 çocuk sahibi olduğunu söyleyen Hülya Altınbaş, “Ağrı’dayken ablama, çocuklarına, hatta bir önceki eşinden olan diğer çocuklarına da sürekli olarak zulmedip şiddet uyguluyormuş, en sonunda da kolundan tutup dışarı atmış. Üvey oğlu bunu alıp İstanbul Kaynarca’ya getirmiş ama Osman Taştan burada da ablama rahat vermemiş. Ev sahibine sürekli olarak baskı uygulayıp ablamın orada da barınmaması için tehdit etmiş, maddi sıkıntılar da eklenince mecburen Darıca’ya taşınmış. Darıca’da ev tutmasının ardından kendisinde kalan 4 çocuğuyla birlikte yardımlarla ayakta kalan ablam bir süre sonra tanıdık vasıtasıyla bir iş yerinin temizlik ve yemeklerini yaparak geçimini sağlamaya başlamıştı. Ancak eniştem sürekli olarak telefonla ablamı arayarak kendisini öldüreceği yönünde tehdit ediyor ve çocuklarını vermesini istiyordu” dedi.

hulya.jpgHülya Altınbaş

DUYULMASIN DİYE SUSTUK

Bir süre sonra araya giren büyüklerin sayesinde ablası ile eniştesinin barıştığını ifade eden Hülya Altınbaş, “Ablam ile eniştem yeniden aile olmuşlardı aradan geçen 5-6 ayın sonrasında, artık her akşam ablamın çalıştığı iş yerine giderek çalışmamasını istiyor ve diğer çalışanlara da rahatsızlık veriyormuş. Kadın kısmının çalışmaması gerektiğini, evde olması gerektiğini söyleyerek sürekli ablamın işten ayrılmasını istiyormuş. Gece iş çıkışı ablamı alan eniştem, oturdukları sitenin dış kapısından içeri girmesiyle aniden ablama saldırarak, kulağını, kafasını ve parmağını kesmiş. Daha önceden de defalarca ablamı darbetmesine rağmen biz mahkemelere düşmesin diye duyulmasını istemiyorduk. Komaya bile soksa evde susup oturmuş” diye konuştu.

BUNA ARTIK BİRİLERİNİN DUR DEMESİ LAZIM

Hülya Altınbaş eniştesinin cezalandırılmasını isteyerek, “Eğer bir kadın bu şekilde kesiliyorsa, buna birilerinin artık dur demesi lazım. Biz başımızı korkarak yastığa koyuyorsak bu şekilde yaşamanın ne anlamı var? Buna halk karar versin, bizim gücümüz yok artık. Biz sustuk, kimse susmasın, biz sustuğumuz için bu hale geldik, artık kimse susmasın, sessiz kalanın durumu bu olur. Bu adamın cezası neyse verilsin, bizim yüreğimize acı düştü, kimse bizin durumumuza düşmesin” ifadelerini kullandı.

zumrut-kadin.jpgZümrüt Er

KOCASI DÖVDÜ KAYINPEDERİ KATLETTİ

Zümrüt Er İzmir'in Dikili İlçesi yaşıyordu. 15 Temmuz 2019 günü eski kocası Ertan Kalaycıoğlu feci şekilde dayak attı. Ardından eski kayınpederi Bülent Kalaycıoğlu pompalı tüfekle katletti. İki çocuk annesi Zümrüt Er henüz 20 yaşındaydı.

DURUŞMAYA YOĞUN KATILIM OLDU

Zümrüt Er davasında karar duruşması Bergama Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Duruşmaya Zümrüt’ün annesi Zahide Şimşek, babası Bülent Er, akrabaları, Dikili Kadın Platformu ve Bergama Demokrasi Platformu üyeleri katıldı. 2017'de katledilen Işık İkizoğlu'nun annesi Fatma Füsun Cebeciler ile ablası Başak İkizoğlu da adliyeye gelerek Zümrüt'ün annesi Zahide Şimşek'e destek verdi.

KATİL KAYINPEDERE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Savcının 37 yıl ceza istediği eski eş Ertan Kalaycıoğlu'na mahkeme 22 yıl hapis cezası verdi. Eski kayınpeder Özkan Kalaycıoğlu ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

zumrut.jpg

“KARARI DUYDUĞUMDAN BERİ AĞLIYORUM MAHKEME ERKEK ADALETİ VERDİ”

Zümrüt’ün annesi Zahide Şimşek duruşmanın ardından yaptığı açıklamada, “Kararı duyduğumdan beri ağlıyorum. Eski kocanın cezası az geldi. Cezanın en büyüğünü almalıydı. İndirim almasını kabul etmiyorum. Eski kocası da ölüme sebebiyet verdi. Kızımı merdivenlerden iten oydu. Cinayete ortaktı. Ben adalete güveniyordum ama adalet bunun neresinde. Evladım geri gelmeyecek. Eski kocasının indirim alması beni çok üzdü” dedi. Avukat Olgu Altuğ, Ertan Kalaycıoğlu hakkındaki karara şaşırdıklarını, gerekçeli karar henüz açıklanmadığı için mahkemenin neden ceza indirimi uyguladığını şu an bilmediklerini söyledi. Dikili Kadın Platformu'ndan Demet Önal da “Verilen karar içimize su serpmedi. Hala öfkeliyiz ve isyandayız. Biz erkek adalet değil, gerçek adalet istiyoruz” dedi.

“IŞIKLAR, ÇİLEMLER, ZÜMRÜTLER KATLEDİLMESİN”

Dikili Kadın Platformu adına Ezgi Yalçınkaya tarafından okunan basın açıklamasında ise şöyle denildi: “Her gün en az bir kadının erkekler tarafından katledildiği ülkemizde cinayetlere dur demenin zamanı çoktan geçti. Ülkemizin de imzaladığı uluslararası sözleşmeler etkin bir şekilde uygulansaydı bu cinayetler önlenebilirdi. Biz diyoruz ki; İstanbul Sözleşmesi Uygulansın. Biz diyoruz ki; 6284 sayılı kanun uygulansın. Biz diyoruz ki; Işıklar, Çilemler, Zümrütler yaşasın. Boşandığı için, ayrıldığı için, hayır dediği için katledilmesin.”

kocaeli-kadina-siddet.jpg

ANNELERİNİ VİDEOYA ÇEKEREK YARDIM İSTEDİLER

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde bir kadın eşinden gördüğü şiddet nedeniyle ağır yaralar aldı. Kadını çocukları o halde görünce videosunu çekerek sosyal medyada paylaştı ve yetkililerden yardım istediler.

ÇOCUKLARI SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTI

Gördüğü şiddet ile gözlerinin altının morardığı görülen kadın, çocuklarıyla diyaloğunda cumartesi gününden bu yana eşi tarafından şiddet gördüğünü söyledi. Çocukları, “Anne neden seni dövdü?” sorusuna ise “Aynı nedenler” dediği duyuluyor. Kadını darp eden kişinin V.E.  olduğu öğrenildi.

ankara-kadina-siddet.jpg

TARIŞTIĞI EŞİNİ YERE YATIRIP DARP ETTİ

Samsun’da E.M.’nın 5 yaşındaki kızının gözü önünde eski eşi tarafından yere yatırılıp öldüresiye dövülmesinin ardından, Başkent Ankara’da Mamak ilçesinde de bir kadın benzer şekilde eşi tarafından darp edildi.

Abidinpaşa Mahallesi’nde meydana gelen olayda karı-koca oldukları öğrenilen çift, sokak ortasında bilinmeyen bir nedenle tartıştı.

Sinir krizi geçirdiği öne sürülen koca, eşini boğazından tutup yere yatırarak darp etmeye başladı. Cep telefonuyla görüntülenen olayda çevredeki vatandaşlar müdahale ederek, ismi öğrenilemeyen kocaya engel olmaya çalıştı.

Vatandaşların müdahalesine rağmen kocanın yerdeki eşine vurmaya devam etmesi dikkat çekti. Koca, vatandaşlar tarafından güçlükle sakinleştirildi. İhbar üzerine olay yerine polis sevk edildi. Ancak çiftin polis gelmeden olay yerinden ayrıldığı, kadının da şikayetçi olmadığı, bu yüzden işlem yapılmadığı öğrenildi.

esenyurt-supheli-olum.jpg

İSTANBU'DA ŞÜPHELİ ÖLÜM

İstanbul'da yaşanan olayda dini nikahlı eşiyle kavga eden bir kadın önce kendisini banyoya kilitledi sonra da binanın 4. katından apartman boşluğuna düşerek ağır yaralandı. Ambulansla hastaneye kaldırılan kadın yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. 

İddiaya göre, 831 Sokak’ta bulunan binanın 4. katında oturan Sevcan Demir, dini nikahlı eşi olduğu öğrenilen Kenan Danış ile gece saat 22.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle tartıştı.

Yaşanan tartışma sonucu komşularının ihbarı üzerine olay yerine gelen polise 23 yaşındaki Sevcan Demir, şikayetçi olmadığını söyledi. Bunun üzerine polis ekipleri de olay yerinden ayrıldı.

POLİS GİTTİKTEN BİR SAAT SONRA ÖLDÜ

İddiaya göre, yaklaşık 1 saat sonra ikili arasında tekrar bir tartışma yaşandı. İkili arasında yaşanan ikinci tartışmada Sevdan Demir, henüz bilinmeyen bir nedenle dördüncü kattan apartman boşluğuna düşerek ağır yaralandı.

Çevredeki vatandaşlar durumu hemen polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri ağır yaralanan Demir’e ilk müdahaleyi yaparak en yakın hastaneye kaldırdı.

stanbulsupheli-olum.jpg

Hastaneye kaldırılan Demir’in yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği öğrenildi. Olay yerine gelen polis ekipleri Sevcan Demir’in dini nikahlı eşi olduğu öğrenilen Kenan Danış’ın ifadesini almak üzere polis merkezine götürdü.

Polis ekipleri çevre güvenliğini alırken olay yeri inceleme ekipleri de apartman dairesinde ve apartman boşluğunda incelemelerde bulundu. Olayın intihar mı yoksa cinayet mi olduğu yapılacak soruşturma sonrasında netleşecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN