Bugün, yarın, bu hafta hava nasıl olacak? 6 il için hortum uyarısı!

Bugün, yarın, bu hafta hava nasıl olacak? 6 il için hortum uyarısı!

'İstanbul'da yağmur ne zaman bitecek?' sorusunun yanıtı sosyal medyada gündem oldu. Megakentte mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarına karşın sağanak yağış etkili oluyor. İşte, 'Türkiye haritalı hava durumu tahmini'...

'Bugün, yarın, bu hafta hava nasıl olacak?', 'Havalar ne zaman düzelecek?', 'Yağmur ne zaman bitecek?' sorularının yanıtları internette araştırılıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün önceden uyarısını yaptığı İstanbul'da kuvvetli yağış başladı. "İstanbul’un Avrupa Yakası'nın batısında (Silivri, Büyükçekmece, Çatalca, Arnavutköy çevrelerinde) yerel kuvvetli yağışa dikkat" demişti. Meteoroloji uyarısında yağışın saat 10.50 ile 12.30 arasında etkili olacağını belirtmişti. Özellikle Avrupa Yakası'nda etkili olan yağmur nedeniyle vatandaşlar da zor anlar yaşadı. İşte, 'illere göre gün gün hava durumu tahminleri'...

BUGÜN VE YARIN HAVA DURUMU TAHMİNİ NEDİR?

Yurdun batı kesimleri için kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına uyarısında bulunuldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, rüzgarın bugün öğle saatlerinden itibaren Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'in batısında güneybatıdan (lodos) kuvvetli (50-70 kilometre/saat) ve yer yer kısa süreli fırtına (70-90 kilometre/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Rüzgar nedeniyle meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

2020-09-29-121128.jpg

6 İL İÇİN 'HORTUM' UYARISI

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bugün öğleden sonra Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu'da yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanağın etkili olacağı belirtildi.

Açıklamada, sel, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, dolu ve hortum oluşma riskine karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli davranması gerektiği uyarısında bulundu.

Karabük Valiliğinden yapılan açıklamada, salı günü öğle saatlerinden itibaren Batı Karadeniz'de sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı belirtildi.

Yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra Batı Karadeniz’de görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Çankırı illerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

METEOROLOJİ HAVA DURUMU UYGULAMASI iPHONE İÇİN TIKLAYIN

METEOROLOJİ HAVA DURUMU UYGULAMASI ANDROID İÇİN TIKLAYIN

ehn2hmpwsaev1fp.jpg

DOĞU ANADOLU'DA HAVA SICAKLIĞI 4 DERECEYE DÜŞTÜ!

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde hava az bulutlu, Ardahan çevresi zamanla parçalı bulutlu olacak. Sıcaklığın mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, rüzgar doğu ve kuzeyden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Gece en düşük hava sıcaklığı Ardahan ve Kars'ta 4, Erzurum ve Ağrı'da 7, Tunceli ve Iğdır'da 13, Erzincan'da 15 derece ölçüldü. Gün içinde en yüksek sıcaklığın Tunceli'de 32, Erzincan'da 29, Iğdır ve Ağrı'da 25, Erzurum'da 23, Kars ve Ardahan'da 22 derece olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU'YA SAĞANAK UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yarın öğle saatlerinden sonra Eskişehir, Çankırı ve Ankara'nın kuzey ilçeleri ile Kütahya çevrelerinde yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor.

Ani sel, su baskını, küçük çaplı dolu, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BURSA İÇİN 'SARI' UYARI

Meteoroloji, Bursa'da kuvvetli yağış beklendiğini açıklayıp bugün 13.00'dan 19.00'a kadar geçerli olmak üzere 'sarı' uyarı yayımladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama, "Yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

aw126469-01-001.jpg

KUVVETLİ RÜZGARA DİKKAT

Aydın'da bugün öğle saatlerinden itibaren kuvvetli rüzgarın etkili olması bekleniyor. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Rüzgarın bugün öğle saatlerinden itibaren Aydın merkez ve doğu ilçelerinde (Köşk, Yenipazar, Çine, Sultanhisar, Nazilli, Bozdoğan, Buharkent, Karacasu, Kuyucak) güneybatıdan (Lodos) kuvvetli (50-70 km/sa) ve yer yer kısa süreli fırtına (70-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

İLLERE GÖRE GÜN GÜN HAVA DURUMU TAHMİNİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının yağış alan yerlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle güney ve batı, doğu bölgelerde kuzey ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinde Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (40-70 km/sa) ve yer yer fırtına şeklinde (70-90 km/sa) esmesi bekleniyor.

Yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile Çorum, Yozgat ve Kırşehir çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra ve akşam saatlerinde Kütahya, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Eskişehir ve Çankırı çevreleri ile Ankara'nın kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması (21-50 kg/m2) bekleniyor.

DİĞER DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

İSTANBUL 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

2020-09-29-115821.jpg

ANKARA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

2020-09-29-115848.jpg

İZMİR 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

2020-09-29-115906.jpg

BUGÜN HAVA KAÇ DERECE OLACAK? (29 EYLÜL 2020)

Bazı kent merkezlerinde görülmesi beklenen en yüksek sıcaklık değerleri şöyle:

ANKARA: 28 derece | Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde kuzey ilçelerinde kuvvetli olmak üzere il geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

İSTANBUL: 28 derece | Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle ve gece saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

İZMİR: 30 derece | Parçalı bulutlu.

BURSA: 29 derece | Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle ve gece saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

ADANA: 35 derece | Az bulutlu.

ANTALYA: 34 derece | Az bulutlu, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu.

SAMSUN: 29 derece | Parçalı bulutlu.

TRABZON: 27 derece | Parçalı ve az bulutlu.

ERZURUM: 23 derece | Az bulutlu ve açık.

DİYARBAKIR: 35 derece | Az bulutlu ve açık.

BU HAFTA AVA NASIL OLACAK? TÜRKİYE HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

29 EYLÜL 2020 SALI GÜNÜ

haritatahmingun1.png

30 EYLÜL 2020 ÇARŞAMBA GÜNÜ

haritatahmingun2.png

1 EKİM 2020 PERŞEMBE GÜNÜ

haritatahmingun3.png

2 EKİM 2020 CUMA GÜNÜ

haritatahmingun4.png

3 EKİM 2020 CUMARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN