Bugün, yarın, bu hafta hava nasıl olacak? Yağmur ne zaman bitecek?

Bugün, yarın, bu hafta hava nasıl olacak? Yağmur ne zaman bitecek?

Marmara Bölgesi'nde rüzgar kuvvetlenerek aralıklarla fırtına şeklinde (40-70 km/s) eseceği, beraberinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yaşanacağı tahmin ediliyor. İşte, 'Meteoroloji'ye göre Türkiye haritalı hava durumu tahmini'...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının batı kesimlerde yağışla birlikte azalacağı, diğer yerlerde değişmeyeceği, kuzey ve batı bölgelerde mevsim normalleri civarında, diğer kesimlerde üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Peki, 'bugün, yarın, bu hafta hava nasıl olacak?', 'Yağmur ne zaman başlayacak ve bitecek?' Rüzgarın ise güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey ve Kıyı Ege'de kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/s zaman zaman hamleli 80 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor. İşte, 'illere göre gün gün hava durumu tahmini'...

METEOROLOJİ'DEN GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK UYARISI

Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları ile Antalya, Zonguldak, Düzce, Çankırı, Eskişehir, Giresun ve Ordu çevrelerinde gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıya göre, yarın ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları ile Antalya, Zonguldak, Düzce, Çankırı, Eskişehir, Giresun ve Ordu çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği öngörülüyor.

İSTANBUL'DA FIRTINA!

İstanbul ve bölge illerinde yarın kuvvetli rüzgar ve fırtına bekleniyor. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yarın saat 09.00-21.00 saatleri arasında Marmara'nın batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini bildirildi.

Açıklamada, "Marmara'nın batısında (İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Yalova) güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 kilometre/saat) yer yer hamleli kısa süreli fırtına (50-80 kilometre/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor" denildi. Ayrıca, kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle çatı uçması, ağaç veya direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

aw138848-09.jpg

EDİRNE'DE KUVVETLİ YAĞIŞ HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Edirne'de bir anda başlayan sağanak ve şiddetli rüzgar, hayatı olumsuz etkiledi. Kentte aniden ortaya çıkan olumsuz hava koşulları nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Bazı vatandaşlar şemsiyeleriyle, bazıları da minibüs duraklarına girerek yağmurdan korunmaya çalıştı. 

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda sürücüleri dikkatli olmaları yönünde uyardı. Yağış nedeniyle yollarda su birikintileri de oluştu.

Edirne-Kapıkule karayolunun 7. kilometresinde yola devrilen ağaç, polis ekipleri  tarafından yol kenarına çekildi.Özellikle Edirne'nin güneyinde, Enez ilçesinde sağanak ve fırtına, balıkçıları da olumsuz etkiledi.

Sabah balığa çıkan 20 gırgır teknesi, fırtına ve yağış nedeniyle Sultaniçe Limanı'na sığınmak zorunda kaldı. Balıkçıların limanda bekleyişleri sürüyor. Meteoroloji yetkilileri, hava sıcaklığının 16 derece ölçüldüğü kentte, sağanağın akşam saatlerine kadar aralıklarla devam edeceğini belirtti.

METEOROLOJİ HAVA DURUMU UYGULAMASI iPHONE İÇİN TIKLAYIN

METEOROLOJİ HAVA DURUMU UYGULAMASI ANDROID İÇİN TIKLAYIN

KUZEY EGE'DE ŞİDDETLİ FIRTINA

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan değerlendirmeye göre, bugün Kuzey Ege bölgesinde fırtına bekleniyor. Bu nedenle, Çanakkale’nin Gökçeada ve Bozcaada ilçelerinde bazı feribot seferleri iptal edildi. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü değerlendirmelerine göre, Kuzey Ege’de bugün sabah saatlerinden itibaren Güneybatıdan 6 ile 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına bekleniyor. Fırtınanın akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Öte yandan, Çanakkale ve ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) ve yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü yetkilileri yaşanabilecek olumsuz şartlarına karşı; (ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski vb.) vatandaşlara uyarılarda bulundu.

GÖKÇEADA VE BOZCAADA FERİBOT SEFERLERİ İPTAL

Gestaş A.Ş. tarafından yapılan açıklamada, "13 Ekim Salı günü Geyikli-Bozcaada hattında Bozcaada'dan saat 10.00 ve 13.00 seferleri, Geyikli'den saat 11.00 ve 14.00 seferleri ile Kabatepe-Gökçeada hattında Gökçeada'dan saat 07.00 ve 11.00 seferleri, Kabatepe'den saat 09.00 ve 13.00 seferleri olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildi" ifadelerine yer verildi.

aw138542-03.jpg

DOĞU ANADOLU'DA HAVA SICAKLIKLARI MEVSİM NORMALLERİNDE

Doğu Anadolu Bölgesinde hava sıcaklığı mevsim normalleri civarında seyredecek. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmelere göre, bölge genelinde hava az bulutlu ve açık olacak. Sıcaklığın mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, rüzgar güneyden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Gece en düşük hava sıcaklığı Kars, Ağrı ve Ardahan'da 1, Erzurum'da 5, Iğdır'da 6, Erzincan'da 7 derece ölçüldü. Ardahan'ın Göle ilçesi ise sıfırın altında 4 dereceyle bölgede gece hava sıcaklığının en düşük ölçüldüğü yerleşim yeri oldu.
Gün içinde en yüksek sıcaklığın ise Iğdır ve Ağrı'da 24, Erzurum, Erzincan ve Ardahan'da 23, Kars'ta 22 derece olması öngörülüyor.

YAĞIŞ VE LODOS AYVALIK'TA ETKİLİ OLDU

Balıkesir'in Edremit Körfezi'nde şiddetli lodos ve yağış hayatı felç etti. Meteorolojiden alınan bilgiye göre metrekareye 40 kilogram yağış düşen Ayvalık'ta bazı ev ve iş yerlerini su bastı. İzmir karayolunda trafik yoğunluğu yaşandı Sarımsaklı, Altınova ve 150 Evler Mahallesi’ndeki apartmanların bodrum ve zemin katlarıyla, Eski Otogar'daki iş yerleri su baskınından zarar gördü.

Su birikintileri yüzünden ilçe merkezindeki tek ana arter olan Atatürk Caddesi’nde araç geçişleri güçlükle sağlandı. Ayvalık merkez ile Cunda Adası arasında bulunan Gönül Yolu Köprüsü'nde biriken sular yüzünden köpründen geçiş güçlükle sağlandı.

Yağmur sonrasında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BASKİ ekipleriyle Ayvalık Belediyesi ekipleri hummalı çalışmalarla rögarları temizlemeye başladı. Yetkililer ilçede bazı ekili alanlar haricinde şimdilik çok ciddi bir sıkıntı olmadığını bildirdi.

DİĞER DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

İSTANBUL 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

2020-10-13-172134-001.jpg

ANKARA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

2020-10-13-172155-002.jpg

İZMİR 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

2020-10-13-172213-002.jpg

BUGÜN HAVA KAÇ DERECE OLACAK? (13 EKİM 2020)

Yurdun batı bölgelerin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege ile akşam saatlerinden sonra Kocaeli, Sakarya, Yalova Bilecik, Kütahya, Uşak ve Denizli çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Muğla, Manisa) ile Edirne'nin Güneyi, Balıkesir'in batı kıyıları (Edremit, Ayvalık, Burhaniye, Havran, Gömeç ilçeleri) ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) ve yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2)olması bekleniyor.

Bazı kent merkezlerinde görülmesi beklenen en yüksek sıcaklık değerleri şöyle:

ANKARA: 28 derece | Parçalı ve az bulutlu.

İSTANBUL: 27 derece | Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

İZMİR: 27 derece | Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

BURSA: 30 derece | Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

ADANA: 32 derece | Parçalı ve az bulutlu.

ANTALYA: 26 derece | Parçalı ve az bulutlu.

SAMSUN: 29 derece | Parçalı ve az bulutlu.

TRABZON: 27 derece | Parçalı ve az bulutlu.

ERZURUM: 23 derece | Az bulutlu.

DİYARBAKIR: 32 derece | Az bulutlu ve açık.

TÜRKİYE HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

14 EKİM 2020 ÇARŞAMBA GÜNÜ

haritatahmingun1.png

15 EKİM 2020 PERŞEMBE GÜNÜ

haritatahmingun2.png

16 EKİM 2020 CUMA GÜNÜ

haritatahmingun2.png

17 EKİM 2020 CUMARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun4.png

18 EKİM 2020 PAZAR GÜNÜ

haritatahmingun5.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN