Bursa'da kaynak su için 3 kilometrelik araç kuyruğu oluştu

Bursa'da kaynak su için 3 kilometrelik araç kuyruğu oluştu

Bursa’da, sokak kısıtlaması öncesi Uludağ'ın kaynak suyundan almak isteyenler, 3 kilometrelik araç kuyruğu oluşturdu.

Koronavirüsle mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından alınan kararla uygulanan sokağa çıkma yasağı öncesi Bursa'da metrelerce su kuyruğu oluştu. Araçlarıyla gelen vatandaşlar kaynak su alabilmek için saatlerce sıra bekledi. 

Yıldırım ilçesi, Hamamlıkızık'taki bir su fabrikasının bahçesinde oluşturulan 90 farklı çeşmeden bidonlarla su doldurmak isteyenler Değirmenönü, Cumalıkızık ve Hamamlıkızık mahalleleri boyunca uzun araç kuyruğu oluşturdu. 

2 SAAT SIRA BEKLEDİLER

Kaynağını Uludağ'ın eteklerinden alan içme suyundan almak isteyenler, yaklaşık 2 saat sıra bekledi. 

Sabah saatlerinde başlayan su kuyruğu, saatlerce devam etti. Dün akşam saat 20.00'den bugün 05.00'a kadar sürecek olan sokağa çıkma kısıtlaması öncesi su ihtiyacını karşılamak isteyen vatandaşlar, 20 litrelik su bidonlarını yanlarına alarak doldurdu. 

Uludağ'ın eteklerinden gelen sudan doldurmak isteyenler 3 kilometrelik kuyruk oluşturdu. 

“İZDİHAM ŞEKLİNDE KUTRUK OLUŞUYOR”

Cumalıkızık köyünde yaşadığını ve buradaki suyun faydalı olduğunu söyleyen Ali Kızıl, "Cumalıkızık köyümüzün suyu çok meşhur olduğundan dolayı genelde hafta sonu izdiham şeklinde kuyruk oluşuyor. Bugün kısıtlamada olduğundan dolayı daha yoğun oluyor. Saat 8'den sonra sokağa çıkmak yasak olduğu için gündüz daha da yoğundu. Yavaş yavaş azalmaya başladı" diye konuştu.
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN