Çalışmalar başladı! Diyarbakır'daki Keçi Burcu kültür mekanı olacak

Çalışmalar başladı! Diyarbakır'daki Keçi Burcu kültür mekanı olacak

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Sur’da sokağa çıkma yasakları nedeniyle 2015 yılından itibaren kapalı olan Keçi Burcu’nu kültür sanat merkezine dönüştürecek.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ortaklığında yapılacak proje için, DTSO, iki farklı kurumdan 1 milyon 200 TL hibe desteğini aldı.

DTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Tayınlamak, Keçi Burcu’na yakın mesafede bulunan güvenlik kontrol noktası kaldırıldıktan sonra çalışmalara başlandığını belirtti.

TİYATRO, SİNEMA VE SERGİ ALANI

Tayınlamak, Keçi Burcu’nun işlevlendirilmesi için Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ortaklığında GAP Bölge Kalkınma İdaresi’nden 500 bin TL değerinde bir destek aldıklarını belirtti ve ekledi:

“Yapılacak yatırımlar ile Keçi Burcu’nun müzik, tiyatro, sergi, sinema vb. kültür sanat etkinliklerine ev sahipliği yapması, açık alanlardaki hareketli satış ve tanıtım alanları ile de yerli ve yabancı turistlere ürün ve hizmet sunumu sağlaması mümkün olacak.”

ULUSLARARASI ORGANİZASYONA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Tayınlamak, kültür sanat merkezinin, ulusal ve uluslararası düzeyde kültür sanat organizasyonlarına ev sahipliği yapılabileceğini söyleyerek şöyle devam etti:

“Keçi Burcu’nun önü için çevre düzenleme projesi Diyarbakır Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’nca onaylandı ve Çevre ve şehircilik Bakanlığı’nın devam eden projelendirme çalışmalarında onaylanan proje esas alınacak. Onaylanan proje ile de Keçi Burcu’nun ön kısmı bir meydan haline getirilecek. Yapılacak peyzaj çalışmasının korunması ve genel olarak Keçi Burcu’nun bakımı için Sur Belediyesi ile işbirliği protokolü imzaladık. Yaptığımız çalışmalar, aldığımız destekler ve uygulayacağımız faaliyetler ile tarihi yapının bir kültür mekanı olarak hizmet sunmasını hedefliyoruz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN