Can Akın Çağlar kimdir, kaç yaşında ve nereli? İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar ne yaptı?

Can Akın Çağlar kimdir, kaç yaşında ve nereli? İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar ne yaptı?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreterliğine getirilen Can Akın Çağlar ismi, CHP’de tartışmalara neden oldu. CHP’li bazı isimler, rahatsızlığını dile getirirken, Kılıçdaroğlu ise konuyla ilgili ‘Geçiniz o tartışmaları’ diyerek tek cümlelik bir cevap verdi. Yaşanan bu gelişmenin ardından, ‘’Can Akın Çağlar kimdir, kaç yaşında, nerelidir ve daha önce ne iş yaptı?’’ soruları da gündeme geldi.

Can Akın Çağlar’ın ORA AVM’ye 'batık kredi’ verdiği suçlaması; 2012 yılında CHP’li vekiller tarafından gündeme getirilmişti. İBB’ye genel sekreter olarak atandıktan sonra CHP’li bazı isimler tarafından tartışma konusu olan Can Akın Çağlar’ın ne yaptığı ise merak konusu oldu.

CAN AKIN ÇAĞLAR KİMDİR?

1962 yılında Sivas’ta doğan Can Akın Çağlar, lise ve üniversite eğitimini İstanbul’da bitirdi. 1983’te İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun olan Can Akın Çağlar, aynı üniversitesinin Bankacılık bölümünde 2 senelik yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Profesyonel hayatına, 1985’te Hazine Müsteşarlığı’nda (bugünkü BDDK) Bankalar Yeminli Murakıbı olarak başlayan Can Akın Çağlar, kamuda görev yaptığı 10 sene boyunca Türkiye’de faaliyetlerini sürdüren neredeyse tüm bankalar ve diğer finansal kuruluşlarda denetim görevini yürüttü.

1995-1997 senelerinde ABD’de Boston Üniversitesi’nde Finansal Ekonomi bölümünde master yapmasının ardından Türkiye’ye gelerek Kariyerine Egebank AŞ’de Genel Müdür Yardımcısı ve aynı anda Ege Yatırım AŞ’de Genel Müdür olarak devam eden Can Akın Çağlar, 1998’den evvelki ismi Faisal Finans olan Ülker Grubun’un satın almasının ardından Family Finans (bugünkü adı Türkiye Finans) katılım bankasında 2003’e dek Genel Müdürlük yaptı.

2003’te yeniden kamuya dönen Can Akın Çağlar, 2011’e dek 8,5 sene boyunca T.C. Bankası’nda Genel Müdürlük yaptı. Bu süre içerisinde yurtiçi ve yurt dışındaki Ziraat Bankası’nın 20’den fazla finansal iştiraklerinde değişik zamanlarda Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulunan Can Akın Çağlar, İBB Genel Sekreterliği atamasından önce Eureko Sigorta AŞ YK Başkanvekilliği yaptı.

Can Akın Çağlar, evli ve üç çocuk babasıdır.

NEYLE SUÇLANDI?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun genel sekreterlik görevine getirdiği Can Akın Çağlar, 8 sene evvel CHP İstanbul Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Aykut Erdoğdu tarafından yolsuzlukla suçlanmıştı.

Erdoğdu tarafından 9 Ağustos 2012 yılında düzenlenen basın toplantısında, TBMM KİT Komisyonu tarafından Ziraat Bankası’nda tespit edilen bazı usulsüz işlemlerin yanında banka içerisinde kendilerine ulaştırılan belgeleri paylaşarak, Can Akın Çağlar’ın kredilerde yolsuzluk yaptığını, İstanbul Bayrampaşa’daki ORA AVM’ye ‘batık kredi’ verdiğini ileri sürmüş, o zaman görevli olduğu Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu üyeliğinden istifasını talep etmişti.

PARTİDE ŞOK

Can Akın Çağlar’ın atamasını öğrenen CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, atamayı basından duyduğunu ifade ederken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu ise sessizliğini korudu. CHP’li Özkoç ise partili milletvekillerinden Can Akın Çağlar’ın açıklamasını beklemelerini talep etti.

DURSUN ÇİÇEK’TEN ÇAĞLAR TEPKİSİ

İmamoğlu tarafından İBB Genel Sekreterliği’ne getirilen Can Akın Çağlar ile ilgili şahsi Twitter hesabı üzerinden tweet atan CHP eski Milletvekili Dursun Çiçek ise atamaya tepki gösterdi. Çiçek “Can Akın Çağlar kimdir? Ergenekon ve Balyoz kumpas davalarında FETÖ suç örgütü ve ortaklarının işlediği hukuk cinayetlerinin mağduru olduğumuz dönemde, İstanbul’a tayin isteyen sevgili eşimi HANAK/ ARDAHAN’a süren genel müdürdür. Bu infaz talimatını kimden aldı?” İfadelerini paylaştı.

CAN ÇAĞLAR’IN ATANMA TARTIŞMALARINA TEK CÜMLELİK YANIT

Belediye başkanları toplantısının ardından konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Genel Sekreterliği'ne atanan Can Akın Çağlar'la ilgili sorulan soruya, "Geçiniz o tartışmaları" cevabını verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreterliği'nden emekli olan Yavuz Erkut’un yerine Can Akın Çağlar getirildi. Can Akın Çağlar’la alakalı CHP'liler tarafından dillendirilen eleştirilerin ardından konuşan Kılıçdaroğlu, tartışmalarla ilgili tek cümlelik bir açıklama yaptı.

Büyükşehir Belediye Başkanları Toplantısı sonrasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, tüm belediye başkanlarının özveriyle çalıştıklarını vurgulayarak, belediye çalışanlarına da teşekkür etti.

Bazı sorunların olduğundan ve bu sorunların aşılması gerektiğinden bahseden Kılıçdaroğlu, hiçbir belediye başkanının önüne çıkan engelden dolayı şikâyet etmediğini ifade ederek, şartlar ne olursa olsun problemin çözülmesi talimatını verdiğini anımsattı. Kılıçdaroğlu, onların da ellerinden geleni yaptığını söyledi. İBB Genel Sekreterliğine getirilen Can Akın Çağlar ile ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, ‘Geçiniz o tartışmaları’’ diyerek, belediye başkanlarının çalışıp ürettiğini kaydederek, bütün belediye başkanları gibi Ekrem İmamoğlu ile de gurur duyduğunu vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN