CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın: Muhalefet üstünlüğü ele geçirdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Taşkın, KARAR TV canlı yayınında Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını cevapladı; ABD seçimleri, Türkiye siyasetindeki değişim ve iktidarın söylemleriyle ilgili çarpıcı tespitler yaptı.

CHP Genel Başkanı Prof. Dr. Yüksel Taşkın'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

TÜRK SİYASETİNDEKİ DEĞİŞİM: GRİ ALAN GENİŞLİYOR, MORAL ÜSTÜNLÜK MUHALEFETE GEÇTİ

Kesinlikle CHP'ye oy vermem diyenlerin oranı yüzde 40'lardan 30'lara düştü. İYİ Parti'de aynı şekilde düşüyor. Gri alan genişliyor. Anadolu'da nereye giderseniz gidin bir mağdurla karşılaşıyorsunuz.

Asıl vatanseverlik devletin gücünü kamu yararı için kullanmaktır, kamu ahlakını getirmektir. Herkes bir dönem dayak yedi. Bu tahterevalliyi bitirmek gerekir. Türkiye'de bu yönde bir değişim var...

Muhalefet moral üstünlüğünü ele geçirdi. İktidarın siyasal kutuplaşma dili artık toplumsal kutuplaşmaya dönüşmüyor.

TÜRKİYE VE ABD: 'BERABER YAPACAĞIZ' SİASETİ YÜKSELİŞTE

ABD'de Türkiye'de de 'beraber yapacağız' diyen kazanıyor. Ekrem Bey, bunu başardı. Maceristan'da muhalefet bir araya geldi. Biz de artık gittiğimiz her yerde dinleniyoruz...

MERKEZ SAĞ SİYASET: AK PARTİ HİKAYEYİ BİTİRDİ

Türkiye'de mevcut sağ şansını kaybetti. AK Parti tarihsel yanılgı yaşadı. 'Yaptırmıyorlar' diye geldiler ama merkez sağın hikayesini bitirdiler. Sağ, seçime odaklanmadan yeni bir dil inşa etmek zorunda.

AK Parti hürriyetsiz bir İslam arattı. İçe kapanmanın zararlarını göremedi...

ABD SEÇİMLERİ: BİDEN AMERİKAN RUHUNU YAKALADI

Demokratlar Türkiye'ye gelip bizden brifing almalıydı... Demokratlar Amerikan ruhunu daha iyi yakalıyor. Cumhuriyetçiler bunu temsil ettiklerini zannediyor ama çok statükocular. Bir anlamda kimlik savaşı belirliyor sonucu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN