CHP'den bütçe görüşmeleri için 'canlı yayın' talebi

CHP'den bütçe görüşmeleri için 'canlı yayın' talebi

CHP, 2021 yılı bütçesinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmelerinin Meclis'in internet sitesinden canlı olarak yayınlanması için talepte bulundu.

CHP, 2021 yılı bütçe görüşmeleri için talepte bulundu ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmelerin canlı yayınlanmasını istedi. 

Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan başvuruda, 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi ve 2019 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi ile Sayıştay raporlarının görüşmelerinin yapılacağı hatırlatıldı.

Vatandaşların bütçe görüşmelerini izleyebilmelerinin önemine dikkat çekilen başvuru metninde, "Bununla birlikte Kovid-19 salgını nedeniyle Komisyon görüşmelerinin de dikkatle sürdürülmesi gerektiğine kuşku yoktur. Bu çerçevede 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi ve 2019 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi ile Sayıştay raporlarının Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmelerinin TBMM internet sitesi üzerinden naklen yayınlanmasının sağlanmasını arz ve teklif ederiz" ifadelerine yer verildi.

01-005.jpg

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI

2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi ile 2019 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin görüşmeleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda dün başlamıştı.

Komisyon, AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan başkanlığında toplanmıştı.

AK Parti hükümetlerinin 19'uncu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçiş sonrası ise hazırlanan 3’üncü bütçe olan 2021 yılı bütçesinin görüşmeleri, Kovid-19 tedbirleri kapsamında TBMM Tören Salonu'nda gerçekleştirilmişti.

BÜTÇEDE ASLAN PAYI EĞİTİME

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasını taşıyan 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi, 18 Ekim'de Meclis Başkanlığı'na sunulmuştu.

 

Merkezi Yönetim Bütçesindeki ödenekler, 68 program arasında dağıtılmıştı.

 

2021 yılında bütçe giderleri 1 trilyon 346,1 milyar lira, faiz hariç giderler 1 trilyon 166,6 milyar lira, bütçe gelirleri 1 trilyon 101,1 milyar lira, vergi gelirleri 922,7 milyar lira, bütçe açığı 245 milyar lira olarak öngörülmüştü.

 

2021 yılında bütçeden en fazla pay eğitim hizmetlerine ve bu hizmetleri yürüten kuruluşlara ayrılmıştı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN