CHP'den 'İnce' hamle! Seçim gecesi arşivleri çıkartılacak

CHP'den 'İnce' hamle! Seçim gecesi arşivleri çıkartılacak

Son dakika haberi... CHP yönetimi ile bir süredir gerginlik yaşayan Muharrem İnce'nin, yarın yapacağı açıklamada, Genel Merkez'e yönelik 'Cumhurbaşkanlığı seçiminde sandıkları takip etmediği' iddialarını gündeme getirecek, CHP'nin iddialara cevap verebilmek için hazırlık yaptığı belirtildi.

Muharrem İnce'nin, Genel Merkez'e yönelik 'Cumhurbaşkanlığı seçiminde sandıkları takip etmediği' iddialarına karşı Kılıçdaroğlu'nun görev verdiği CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel'in seçim gecesi verileri ile ilgili kayıtları mercek altına aldığı, belgeleriyle seçim gecesini raporlaştırdığı öğrenildi.

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, bu kapsamda hangi sandıkta eksiklikler olduğu, hangi verilerin iletildiğiyle ilgili kayıtlar ele alınacak. Parti kaynakları, İnce'nin seçim gecesine ile iilgili olası iddialarının eksik bilgilendirmeden kaynaklandığı görüşünü de belirtti.

Ayrıca, İnce'nin kamuoyuna yapacağı ilk açıklamanın yeri ve saati netleşti. İnce, Ankara'daki basın toplantısını yarın Çukumambar'daki Holiday İnn Otelde saat 11.00'de gerçekleştirilecek.

NE OLMUŞTU?

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin yeni bir parti kuracağını yazmıştı.

İnce'nin, 37. Olağan Kurultay'dan sonra arkadaşlarıyla bir durum değerlendirmesi yaptığı, bunun sonucunda 'esas' CHP ilkelerine bağlı bir parti kurmaya karar verdiği iddia edilmişti. Partinin kuruluşunun 15 Eylül'de açıklanacağını, ayrıca Hakkari'de ilan edileceğini belirtilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN