CHP'li belediyeden işçilere yüzde 70 zam

CHP'li belediyeden işçilere yüzde 70 zam

CHP'li Şavşat Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında imzalanan sözleşmeyle işçilere yüzde 70 zam yapıldı. Belediyede ortalama maaş 4 bin 400 liraya yükseldi.

Artvin'in Şavşat Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında yapılan görüşmelerin ardından CHP'li Belediye Başkanı Nihat Acar, işçilere yüzde 70 zam yaptı. 2.600 lira olan maaşlar, ortalama yüzde 70 zamla 4.400 TL’ye çıktı. 

Toplu sözleşme kapsamında en düşük günlük yevmiye 150 TL'ye yükselirken diğer yevmiyeler ise 170 TL'ye yükseldi. 2600 TL olan maaşlar ise ortalama yüzde 70 zamla 4400 TL'ye çıktı.

BAYRAMLARDA İKRAMİYE DE VERİLECEK

İşçilere ayrıca 60 gün ikramiye, dış birimlerde çalışanlara 250 TL sorumluluk parası, şoför ve operatörlere 150 TL, ramazan bayramında 500 TL, kurban bayramında 750 TL, giyim yardımı olarak da 500 TL olarak verileceği belirtildi.

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre, işçilerin de katıldığı törende atılan imzalar sonrasında açıklama yapan Belediye Başkanı Nihat Acar, gelecek yıllarda maaşları daha da iyileştirmek için söz vererek, “Günümüz koşullarında yeterli olmasa da, imkanlarımızı zorlayarak sendikayla anlaşmaya vardık. İlerleyen zamanlarda imkanlarımız düzeldikçe daha da iyileştireceğiz. Emekçilerin alın terinin karşılığı olan ücretlerden tasarruf olmaz. Şavşat’ın yükü bu arkadaşlarımızın omuzlarında” dedi.

"EMEKLERİN KARŞILIĞININ ALINDIĞI BİR SÖZLEŞME OLDU"

Belediye İş Sendikası Rize Şube Başkanı Yaşar Kaspar ise “Yılların emek sömürüsünün ortadan kaldırıldığı, emeklerinin karşılığının alındığı bir sözleşme oldu” diye konuştu.

ASGARİ ÜCRET DOLAR KARŞISINDA ERİDİ

Öte yandan 7 milyon çalışanın gözü kulağı Asgari Ücret Tespit Komisyonu'ndan çıkacak yeni yıl zamlarında. TL'nin döviz karşısında değer kaybetmesi nedeniyle asgari ücretlinin alım gücü de giderek azalıyor. 2020 Ocak ayında 2 bin 324 lira olan asgari ücret ile 392 dolar alınabilirken bugün sadece 296 dolar alınabiliyor. Yani asgari ücretli bir vatandaş bir yılda 100 dolar kaybetti.

Böylece asgari ücret 2010 yılından bu yana ilk kez 300 doların altına inmiş oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN