CHP'li Kaboğlu: İstanbul Sözleşmesi halen yürürlükte

CHP'li Kaboğlu: İstanbul Sözleşmesi halen yürürlükte

CHP Milletvekili Kaboğlu, İstanbul Sözleşmesi'nin halen yürürlükte olduğunu belirterek, "Neden bizim Anayasa'ya uygun önerilerimiz dikkate alınmadı?" diye sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  İstanbul Milletvekili İbrahim Özden Kaboğlu, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Kaboğlu, İstanbul Sözleşmesi'nin, hem yasaya dayandığı hem de insan hakları belgesi olduğu için hiyerarşik bakımdan yasaların üstünde yer aldığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile sosyal hakların iyileştirilebileceğini ancak insan hakları alanında düzenleme yapılamayacağını ileri süren Kaboğlu, kanunların, Meclis iradesiyle gerçekleştirilebileceğine işaret etti.

"İSTANBUL SÖZLEŞMESİ HALEN YÜRÜRLÜKTEDİR"

Kaboğlu, "Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesinin Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun (İstanbul Sözleşmesi), halen yürürlüktedir çünkü yasaları koymak ve kaldırmak TBMM'nin yetkisindedir" diye konuştu.

CHP'li Kaboğlu, cumhurbaşkanı kararıyla, bir yasanın geri alınması ve feshedilmesinin mümkün olmadığını savunarak, "Bu sözleşmeyi, insan hakları değerlerinden vazgeçmediğimiz sürece geri almak mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

"ÖNERİLERİMİZ NEDEN DİKKATE ALINMADI?"

TBMM Genel Kurulunda bu hafta görüşülmesi beklenen güvenlik soruşturmasına ilişkin kanun teklifiyle ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine, Kaboğlu, iktidarın, Meclis'e ilk getirdiğinde yapılan itirazlar üzerine geri çektiği bu düzenlemeyi tekrar gündeme getirmesini eleştirdi. Kaboğlu, "Neden bizim Anayasa'ya uygun önerilerimiz dikkate alınmadı?" sorusunu yöneltti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN