Erdoğan'dan muhalefete İstanbul Sözleşmesi tepkisi: Girdiğimiz gibi çıkarız

Erdoğan'dan muhalefete İstanbul Sözleşmesi tepkisi: Girdiğimiz gibi çıkarız

Cuma namazı sonrası soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Sözleşmesi hakkında, "Muhalefet bu işleri bilmiyor. Cumhurbaşkanlığının aldığı karar tamamen yasaldır ve bu adımla da yoluna devam edecektir. Bunları konuşmak havayı bulandırmaktan başka bir şey değildir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası soruları yanıtladı. Mayıs-Haziran gibi aşılama çalışmalarını bitirmek istediklerini belirten Erdoğan, "Çin'den 50 milyon doz aşı bekliyoruz. Almanya'dan 1,5 milyon doz BioNTech aşısı geldi" dedi.

Erdoğan, Rusya’dan aşı alınmasıyla ilgili görüşmenin sürdüğünü belirterek “Rusya’dan da yine aynı şekilde aşı gelme itibarıyla bu bizi rahatlatacak” dedi.

"TAHRİKTEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR"

Güney Kıbrıs'ta camiye saldırı hakkında konuşan Erdoğan, "Güney Kıbrıs bu tür şeyler, yeni alıştığımız şeyler değil. Güney Kıbrıs bunu her zaman yapıyor. AB Zirvesi döneminde yapılması tahrikten başka bir şey değildir. Dışişleri Bakanlığımız gerekli girişimleri yapıyor" ifadelerini kullandı.

"BU BİR DÜZENLEMEDİR"

Erdoğan, MSB'de irtica tartışmasına ilişkin ise, "Muhalefetin bu tür eleştirilerine alışığız. İrticai faaliyet farklı bir olay. Terörle iltisaklı olay farklı bir olay. Bu bir düzenlemedir. Bakanlıklarımız bu tür düzenlemeleri yaparlar" dedi.

"GİRDİĞİMİZ GİBİ DE ÇIKARIZ"

İstanbul Sözleşmesi hakkında muhalefetin tepkileri sorulan Erdoğan, "Muhalefet bu işleri bilmiyor. Cumhurbaşkanlığının attığı adım tamamen yasaldır ve bu adımla da yoluna devam edecektir. Bunlar birçok şeyi karıştırıyor. Uluslararası anlaşmaların altında mıdır, üstünde midir, bunları konuşmak havayı bulandırmaktan başka bir şey değildir. Biz bu kararımızı aldık. 3 ay sonra konsey de kararını açıklayacaktır ve bizler de buradan çıkmış olacağız. Olay bu kadar basittir. Biz kararımızı verdik. Gireriz ve girdiğimiz gibi de çıkarız. Kimse de ne önünü ne de arkasını karıştırmasın. Bu iş de böylece bitmiştir" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR (12)
12 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN