CHP'li Öztrak'tan Erdoğan'ın '128 milyar dolar' açıklamasına tepki

CHP'li Öztrak'tan Erdoğan'ın '128 milyar dolar' açıklamasına tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün yaptığı 128 milyar dolar açıklamasına CHP'den tepki geldi. CHP Sözcüsü Öztrak sosyal medya üzerinden paylaşım yaparak "Merkez Bankası’nın 128 milyar dolarını; kimlere, kaça, ne zaman, ne kadar sattınız bir an önce milletimize açıklayın" dedi.

Gündemden düşmeyen 128 milyar dolar tartışmaları bugün de siyasetin tansiyonunu yükseltti. Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) reklam panolarına astırdığı '128 milyar dolar nerede?' yazılı afişlerin sökülmesi ve soruşturma başlatılması üzerine harlanan konu her gün farklı açıklamalarla siyasetin gündemindeki yerini koruyor.

Bugün AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 128 milyar dolar hakkında da açıklamalarda bulunarak "Nereye harcandı diye yaygarası yapılan 128 milyar dolar, ne buhar olmuştur, ne de haksız ve hukuksuz yere herhangi birinin cebine girmiştir. Bu para ve çok daha fazlası, ekonominin aktörleri ve vatandaşımız arasında dolaşıma girmiş, yani yer değiştirmiş ama sonuçta çoğu yine ülkemizin değeri olarak yurt içinde kalmıştır" dedi.

CHP Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Erdoğan'ın açıklamalarına sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.

Öztrak açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"R.T. Erdoğan, lafı eğip bükmeyin, iftira etmeyin, kem söz söylemeyin... Bakanınız Elvan’ı dinleyin, Merkez Bankası’nın 128 milyar dolarını; kimlere, kaça, ne zaman, ne kadar sattınız bir an önce milletimize açıklayın. 128 milyar dolar nerede?"

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN