Çin Büyükelçiliği'nden Meral Akşener ve Mansur Yavaş'a tehditkar cevap

Çin Büyükelçiliği'nden Meral Akşener ve Mansur Yavaş'a tehditkar cevap

Uygur Türkleri'ni zulüm kamplarında çeşitli asimilasyon politikalarına maruz bırakan Çin Halk Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçiliği, resmi sosyal medya hesabından paylaştığı mesajlarda, Meral Akşener ve Mansur Yavaş'a tehditkar bir dille cevap verdi. Akşener ve Yavaş'ın 'Barın katliamı' konulu sosyal medya paylaşımlarına karşılık yapılan açıklamada, "Çin tarafı karşılık verme hakkını saklı tutmaktadır" ifadelerine yer verildi. Büyükelçi Liu, paylaşımları nedeniyle Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i etiketleyerek Sincan Uygur Özerk Bölgesi'yle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 'Sincan'ın barın kentinde katliam yapıldığı' yönündeki paylaşımlarını yanıtlayan elçilik, paylaşımlarında şunları söyledi:

'HAKLI KARŞILIK VERME HAKKINI SAKLI TUTMAKTADIR'

"Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi, Çin toprağının ayrılmaz bir parçasıdır. Bu dünyaca kabul edilen ve tartışılamaz bir gerçektir. Çin tarafı, herhangi bir kişi veya gücün Çin’in egemenliğine ve toprak bütünlüğüne herhangi bir şekilde meydan okumasına kararlılıkla karşı çıkmakta ve bunu şiddetle kınamaktadır. Çin tarafı, haklı karşılık verme hakkını saklı tutmaktadır."

 

 

BÜYÜKELÇİ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NA ÇAĞRILDI

Çin'in Ankara Büyükelçisi Liu Şaobin, Büyükelçiliğin sosyal medya paylaşımlarından duyulan rahatsızlık nedeniyle Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Yetkililerden edinilen bilgiye göre, Dışişleri Bakanlığına çağrılan Çin'in Ankara Büyükelçisi Liu'ya, Büyükelçiliğin Twitter hesabından yapılan paylaşımlardaki ifadeler konusunda duyulan rahatsızlık dile getirildi.

epshhuhw8aav2tf.jpg
Çin'in Ankara Büyükelçisi Liu Şaobin (solda)

NE OLMUŞTU?

​Yavaş ile Akşener, Twitter hesapları üzerinden yaptıkları paylaşımlarda Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde bulunan Barın kentinde yaşanan çatışmalarla ilgili olarak 'katliam' ifadelerine yer vermişlerdi.

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN