Çin'de en yüksek ikinci seviye alarm: Ölü sayısı 140'ı geçti

Çin'de en yüksek ikinci seviye alarm: Ölü sayısı 140'ı geçti

Çin’deki sel felaketinde en yüksek ikinci seviye alarmına geçilirken, yetkililer can kaybının 140’ı geçtiğini açıkladı.

Asya’nın en uzun nehri, dünyanın Nil ve Amazon’dan sonra 3’üncü en uzun nehri olan Yangtze Nehri’nde sular yükselerek sele neden oldu. Yangtze Nehri ve çevresinde son 50 yılın en şiddetli yağışlarının neden olduğu sel binlerce kişiyi evinden etti, maddi zararın ise yüzlerce milyon dolar olduğu ifade edildi.

ORDU SEL BÖLGESİNE SEVK EDİLDİ

Yangtze Nehri’nin geçtiği Hubey eyaleti, selden en çok etkilenen bölgelerden oldu. Koronavirüsün merkezi Vuhan’ında bulunduğu bölgeye ordu yardım ve kurtarma çalışmaları için ordu sevk edildi.

EN YÜKSEK İKİNCİ SEVİYE ALARMA GEÇİLDİ

Sel suları birçok kentte evlerin çatısına kadar yükselirken, uzmanlar son yıllarda yapılan barajların nehir ve göllerin arasındaki bağlantıyı kestiğini ve selleri daha da kötü hale getirdiğini açıkladı. Öte yandan sel felaketinde en yüksek ikinci seviye alarma geçildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN