Çocukluğunda iz bırakan İstanbul’u filme taşıyor

Çocukluğunda iz bırakan İstanbul’u filme taşıyor

Gürcü asıllı İsveçli yönetmen Levan Akin’ın yeni filmi ‘Passage’nin afişi İstanbul görüntüsüyle dikkatleri üzerine çekti. Çocukken yaz tatillerinde İsveç’ten Gürcistan’a Türkiye üzerinden seyahat ettiğini söyleyen ünlü yönetmen yeni filminin büyük bölümünü İstanbul’da çekecek ve Türk müzikleri kullanacak.

SALİHA SULTAN-KARAR

Gürcü asıllı İsveçli yönetmen Levan Akin yeni filmi Passage filminin afişininde yer alan İstanbul, Kız Kulesi görseli dikkatleri filmin üzerine çekti. Ve Sonra Dans Ettik filmi 72. Cannes Film Festivali’nde beğeniyle karşılanan ve yıl boyu adından söz ettiren Akin, yeni filmi Passage için hazırlıklarını sürdürüyor. Bir kısmı İstanbul’da geçen filmin prodüksiyonuna önümüzdeki yıl başlamayı planlayan Akin, merakla beklenen yeni filmi hakkında ilk detayları paylaştı. Çekimleri İstanbul ve Gürcistan’da gerçekleşecek filmin senaryosu üzerinde çalışmaya devam ettiğini belirten Akin, senaryoyu şekillendirmek için Türkiye’de zaman geçirerek araştırma yapmaya devam edecek.

Akının yeni filmi Passage, sevgi ve ait hissedilen bir yer bulma arzusu hakkında bir hikâye anlatacak. Bu, biyolojik aileleri içinde yerleri olmayanların kurduğu seçilen aileler hakkında bir hikâye olacak. Akin bu filmin ortaya çıkma sürecini şöyle anlatıyor: “Ve Sonra Dans Ettik için araştırma yaparken bende yer eden pek çok hikâye duydum. Biraz daha derine inince bana hitap eden temalar buldum, özellikle de bir türlü unutamadığım bir hikâyede. Beni Tiblis’ten İstanbul’a uzanan bir yolculuğa itti.” Akin “Çocukken, büyükannemi ve büyükbabamı ziyaret etmek için yaz aylarında İsveç’ten Gürcistan’a giderken Türkiye’den geçerdik. Bu yüzden bu hikaye benim için çok kişisel. Gelişim sürecinde birçok büyüleyici insanla karşılaştım, bu insanlar da filmin hikayesinin bir parçası olacak” ifadeleriyle, kişisel yolculuğunun senaryoyu zenginleştirdiğini dile getirdi. Akin, Türk müziklerinin de filmin ilk ilham kaynaklarından biri olduğunu belirtti. Çekimleri Eylül 2021’de başlayacak filmin yapımcıları arasında Liman Film’den Nadir Öperli ve Bir Film’den Ersan Çongar da yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN