Cuma namazı kılınacak mı? Camilerde namaz kılınacak mı? Diyanet’ten Cuma namazı uyarısı

Cuma namazı kılınacak mı? Camilerde namaz kılınacak mı? Diyanet’ten Cuma namazı uyarısı

Yeterli bahçesi, avlusu ve açık alanı olan camilerde 29 Mayıs 2020 Cuma günü itibarıyla cuma namazları kılınabileceği açıklanmıştı. Diyanet, abdestin ev ya da iş yerinde alınması, maske takılması, seccade getirilmesi ve sosyal mesafeye dikkat edilmesi şartıyla cuma namazlarının camide kılınacağını açıkladı…

Koronavirüs tedbirleri kapsamında uzun süredir camilerde vakit namazları ve cuma namazı kılınmıyordu. Virüsün yayılmasını önlemek için alınan cemaatle namaz kılınmama kararının ardından Türkiye’de vaka sayısında bir iyileşme söz konusu. Camide namaz kılmak isteyenler de özellikle cuma namazlarının ne zaman camilerde kılınacağına dair açıklamaları takip ediyor…

CUMA NAMAZI KILINACAK MI?

Diyanet İşleri Başkanlığı, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında 29 Mayıs 2020 tarihinde yeterli bahçesi, avlusu ve açık alanı olan camilerde kılınmaya başlanacak cuma namazı için alınması gereken tedbirlere ilişkin afiş yayınladı.

Diyanet’in resmî internet sitesinde, ‘Camilerimiz Cemaatine Kavuşuyor’ başlığıyla paylaşılan afişte, koronavirüs tedbirleri kapsamında uzun bir süredir cemaatle ibadet yapılamayan camilerin kademeli olarak ibadete açıldığı bildirildi.

Camilerin tuvaletler ve abdesthanelerin kapalı olacağı için abdestin ev ve iş yerlerinde alınması uyarısı yapılan afişte, camide yer alındığı zaman içinde maskenin çıkarılmaması ve kişisel seccadeyle gelinmesi gerektiği kaydedildi.

Namazın cami içerisinde önceden yapılacak işaretlerle belirtilen yerlerde kılınması gerektiği vurgulanan afişte, camiye giriş-çıkışlarda ve içeride güvenli mesafenin ihmal edilmemesi, namaz öncesi ve sonrasında fiziksel temas ile musafahadan kaçınılması gerektiği aktarıldı.

Öte yandan afişte, hastalık belirtisi taşıyanların namazı evde kılmaları istendi…

CAMİLERDE DEZENFEKTE İŞLEMİ

İstanbul 'da Fatih Belediyesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında ibadete kapatılan ve 29 Mayıs 2020 tarihi itibarıyla cuma namazıyla tekrardan cemaatine kavuşacak camilerde dezenfekte işlemi gerçekleştirdi.

Belediyenin Sağlık İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilk olarak kentteki selatin camilerini dezenfekte etti.

Aralarında Beyazıt, Sultanahmet, Süleymaniye, Yavuz Sultan Selim gibi camilerin de bulunduğu 11 selatin camisinin dezenfekte çalışmaları, yerli ve yabancı basın mensuplarının ilgisini çekti.

Belediye ekipleri, dezenfeksiyon işlemlerinde Sağlık Bakanlığından onaylı, mikroorganizmalara karşı geniş etki alanına sahip, uygulayıcılar ile uygulama ortamını kullanacak insanların yanında hayvanlara da zararı olmayan temizlik maddesi kullandıklarını duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN