Cumhurbaşkanı Aliyev duyurdu: 16 köy daha Ermenistan işgalinden kurtarıldı

Cumhurbaşkanı Aliyev duyurdu: 16 köy daha Ermenistan işgalinden kurtarıldı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 16 köyün daha Ermenistan işgalinden kurtarıldığını duyurdu.

Azerbaycan, Karabağ'da işgal altındaki topraklarını kurtarmaya devam ediyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 16 köyün daha işgalden kurtarıldığını duyurdu.

Aliyev, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Füzuli'de 6, Cebrail'de 2, Gubadlı'da 3, Zengilan'da 1, Hocalı'da 2, Hocavent'te de 2 köyün kurtarıldığını duyurdu. 

 

 

ERMENİSTAN'IN SİVİLLERE SALDIRILARI DEVAM EDİYOR

Öte yandan, Ermenistan'ın sivillere yönelik saldırıları da devam ediyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Ağdam'da 2 köy topçu ateşiyle saldırıya uğradı. Terter ve Ağcabedi'de de sivil yerleşimlere ateş açıldı. Azerbaycan ordusunu derhal karşı tedbir aldığı belirtildi. 

Cephe hattında çatışmalar gece de devam etti. Ermeni ordusu, Ağdere, Ağdam ve Hocavent çevresinde Azerbaycan'a ait askeri mevzilere ve sivil yerleşim yerlerine ateş açtı. Azerbaycan ordusunun karşı taarruza geçmesi üzerine düşman, asker ve silah kaybederek geri çekildi. Ermenistan Özel Kuvvetleri'ne ait bir birlik kuşatılarak etkisiz hale getirildi. Ermenistan'ın 178'inci bağımsız keşif taburu da askeri personelinin yarısını kaybetti. 

Ermenistan saldırıları nedeniyle 27 Eylül'den bu yana 92 Azerbaycanlı sivil hayatını kaybetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN