Davutoğlu ve Babacan'dan Şehir Üniversitesi'nin kapatılmasına tepki

Davutoğlu ve Babacan'dan Şehir Üniversitesi'nin kapatılmasına tepki

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi lideri Ali Babacan ‘borç’ bahanesi ile el konulup Marmara Üniversitesi'ne devredilen İstanbul Şehir Üniversitesi'nin Cumhurbaşkanı Kararı ile kapatılmasına sert tepki gösterdiler. Babacan 'Yaşanan süreç tamamen hukuk dışı ve iktidarın hasmane tutumundan ibarettir' dedi. Davutoğlu ise 'Şehir Üniversitesi’nin kapatılmasına sebep olanlar ve bu süreçte sessiz kalanlar bir daha ilimden, akademik özgürlüklerden, değerlerimizden, vakıf geleneğimizden ve medeniyet kavramından bahsedecek meşruiyete sahip olmayacaklardır' ifadelerini kullandı.

‘Borç’ bahanesi ile el konulup Marmara Üniversitesi'ne devredilen İstanbul Şehir Üniversitesi'nin faaliyet izninin kaldırılmasına dair karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bu kararla beraber Bilim ve Sanat Vakfı’nın kurduğu İstanbul Şehir Üniversitesi’nin kapısına resmen kilit vuruldu.

'SÜREÇ HUKUK DIŞI VE İKTİDARIN HASMANE TUTUMUNDAN İBARET'

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, karara Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla tepki gösterdi.

Yaşanan sürecin hukuk dışı olduğunun altını çizen Babacan şu ifadelere yer verdi:

"Şehir Üniversitesi’nin Cumhurbaşkanı Kararı ile kapatıldığını öğrenmenin büyük üzüntüsünü yaşıyorum. Yaşanan süreç tamamen hukuk dışı ve iktidarın hasmane tutumundan ibarettir. Şehirli tüm arkadaşlarımın okullarını yaşatmak için gösterdikleri çabayı saygıyla selamlıyorum."

DAVUTOĞLU: KAPATMASINA VE SÜRECE SESSİZ KALANLAR İLİMDEN BAHSETMESİN

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da "Şehir Üniversitesi’nin kapatılmasına sebep olanlar ve bu süreçte sessiz kalanlar bir daha ilimden, akademik özgürlüklerden, değerlerimizden, vakıf geleneğimizden ve medeniyet kavramından bahsedecek meşruiyete sahip olmayacaklardır. Bir neslin ortak emeğini yok edenler ve buna sessiz kalanlar nice nesiller boyu bir kara liste olarak hatırlanacaklardır. Bu şartlarda dahi evlerine ekmek götürecekleri maaşlarını dahi almadan aylarca ders veren ilim adamları ve onların yetiştirdiği feryatlarını ve dirençlerini onurla ortaya koyan vakar ve onur sembolü Şehir Öğrencileri ve bir bütün olarak Şehir Çalışanları ise bu ülkenin yüz akları olarak anılacaklardır" sözlerini kaydetmişti.

'KAPATMAK TÜRKİYE'NİN İTİBARINA DARBE OLUR'

Dünyanın dört bir yanındaki üniversitelerde görev yapan 65 saygın akademisyen, ‘borç’ bahanesi ile el konulup Marmara Üniversitesi'ne devredilen Şehir Üniversitesi'nin öğrencilerinin çağrısına ortak olmuş ve akademisyenler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderilen açık mektuba imza atarak "Üniversitenin kapatılması, akademik kurumların özgürlüğü ve özerkliği açısından Türkiye'nin itibarına önemli bir darbe olacaktır" uyarısı yapmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN