Davutoğlu: Vesayet rejiminin vasisi Bahçeli sözcüsü Erdoğan'dır

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, partisinin kuruluşunun 1'inci yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert sözlerle yüklendi: Vasisi Bahçeli, rota çizeni Perinçek olan bu vesayet rejiminden Sayın Erdoğan'a sadece sözcülük kalmıştır.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin kuruluşunun 1'inci yıl dönümünde konuştu.

Konuşmasına, eşi Sare Davutoğlu ile geçirdiği koronavirüs (Kovid-19) tedavisinde dua ve iyi dileklerini iletenlere teşekkür ederek başlayan Davutoğlu "Dün PCR testimin negatif çıkması ile bu zorlu süreci Allah'ın izni ve sevenlerimizin duasıyla atlatmış bulunuyorum. Allah'tan eşim Sare hanımla birlikte şu anda hala rahatsız olan bütün vatandaşlarımıza da şifa niyazında bulunuyorum" diye konuştu.

"BUGÜNLERE GELİŞİMİZ KOLAY OLMADI"

Özel bir günde partililerle beraber olmanın bahtiyarlığı içerisinde bulunduğunu belirten Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Meşakkatli ama onurlu, zor ama huzurlu, badireli ama ahlaklı siyaset yolculuğumuz için özel bir gündeyiz. Gelecek Partisi'nin birinci yılına ulaşmasının bahtiyarlığını yaşamayı nasip eden Rabb'imize hamdediyoruz. Bugünlere gelişimiz kolay olmadı. Gelecek çatısı altında ülkemize ve milletimize yeni bir ufuk çizme çabamız isimli ve isimsiz kahramanların  alın, emek ve zihin terleriyle, çileleriyle dokundu." 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert sözlerle yüklenen Davutoğlu "Vasisi Bahçeli, rota çizeni Perinçek olan bu vesayet rejiminden Sayın Erdoğan'a sadece sözcülük kalmıştır. Bu iktidarın içinde bulunduğu vesayet rejimi dünyası milletin ve Türkiye’nin içinde bulunduğu dünyadan tamamen kopmuştur. Millet iş derdindedir, bunlar bir kişiye beş maaş verme derdindedir" dedi.

"NASIL OLSA ONLARIN KEYFİ YERİNDE"

Erdoğan'ın 'acı reçete'sini hatırlatan Davutoğlu "Sayın Erdoğan'ın ülkeyi getirip bıraktığı yer 'acı reçete' yazan bir iktidardır. Evet, Erdoğan millete aç karna içilmek üzere acı reçete yazacaklarını söylüyor. Nasıl olsa kendilerine bu acı reçetenin ucu dokunmayacak. Nasıl olsa onların keyfi yerinde.

Size yazdığımız Gelecek acı reçetesi şifa bulmanız için tek çıkış yoludur. Bu reçeteyi tıpkı millete söylediğiniz aç karna içmeniz gerekiyor. Öncelikle yemeyi bırakın. Bir kişiye beş maaş düzenini bitirin. İsraf projelerini durdurun" diye konuştu.

"Hayaller reform, gerçekler beşinci sınıf mafya düzeni! Hayaller tam bağımsız Türkiye, gerçekler Küresel güçlere uygun değişiklikler... Hayaller koalisyonsuz tek başına Erdoğan iktidarı, gerçekler eski Türkiye’nin bütün artıklarının yönettiği bir gizli koalisyon" diyen Davutoğlu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin bir kez daha Türkiye'ye zarar verdiğini söyledi.

"İKTİDARI YENİ FETÖ'LER Mİ ESİR ALDI?"

"Yeni FETÖ’ler mi esir aldı iktidarı. Rotanızı çizdiğini söyleyen Perinçek’e mi teslim oldunuz? Demokrasiye, hukuka, adalete, şeffaflığa müsaade etmeyiz mi diyorlar? Bizimle kurduğun ortaklığın diyeti hukuk devletinden ve adaletten uzak durmak mı diyorlar? Aynı iktidarın içinde birinin yaptığını diğeri yıkıyor" diyen Davutoğlu, Ayhan Sefer Üstün'ün evinin kurşunlanmasına bir kez daha tepki gösterdi:

"Emin olun, bu milletimizin bu iktidara yazdığı tek reçetedir. Artık minare kılıfa sığmamaktadır. Yıllar sonra hukuk dediniz ertesi gün genel başkan yardımcımız Ayhan Sefer Üstün’ün evini mafya artıkları kurşunladı.

Çıkıp bir tek cümle söylediniz mi? Bu ucuz mafya artıklarınızın, ortağınız 28 Şubat artıklarının, çapsız medya silahşörlerinin bizleri korkutabileceğini, sindirebileceğini mi düşünüyorsunuz? Milleti ve bizi bu şekilde susturabileceğinizi mi düşünüyorsunuz?"

Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"İlk aşamada, zarar vermeye değil düzeltmeye, egoya değil kamuya ayarlı hayat felsefemizin bir gereği olarak içinde bulunduğumuz iktidar partisinin en üst makamlarına gördüğümüz yanlışları en açık ve en samimi bir dille özel görüşmelerde aktardık.

Bu iyi niyetli çabalarımıza trol çetelerinin saldırıları, bizzat sayın Cumhurbaşkanını ağzından trenden inme binme ithamları ile 28 Şubatta bile kesilmeyen konferanslarımızın iptallerine varan baskılarla cevap verildi.

Bu cümleleri, eleştirileri ve çözüm önerilerini iyi niyetle yapmış ve AK Parti’nin girdiği yanlış yoldan dönmesini arzulamıştık. Maalesef bütün iyimser beklentilerimiz kibirli bir inkarla, bütün samimi çabalarımız hak tanımaz bir ihraçla sonuçlandı.

"AİLE YÖNETİMİ VE 28 ŞUBAT ARTIKLAR..."

AK Parti bir aile yönetimine, iktidar ise başta 28 Şubat artıkları olmak üzere Türkiye’nin ve milletin hayrına sicilleri boş ancak darbecilikten ekonomik iflasa sicilleri sabıkalı isimlerle koalisyon hükümetine döndü.

2 Eylül 2019’da ihraç istemiyle disipline sevk edilince 13 Eylül 2019’da birlikte istifa ederek yeni bir siyasi hareket başlatacağımızı ilan ettik. Böylece bu mücadelede üçüncü aşamaya geçerek Gelecek Partimizin geleceğinin işaret fişeğini çakmış olduk.

"KENDİNİZİ ATEŞE ATIYORSUNUZ DEDİLER..."

O dönemde yazılanları bir hatırlayın kardeşlerim. Bir taraftan medya diğer taraftan ülkemize bu toprakların hamurundan neşet eden yeni, iddialı gelecek ideali konmasından rahatsız çevreler "kuramazlar, yapamazlar, bu korku ortamında kimseyi ikna edemezler" dediler.

Bundan yüzyıl önce Sivas Kongresinden TBMM’nin kuruluşuna giden süreçte Mustafa Kemal ve Kuvayı Milliye hareketi için söylenenler bizler için de söylendi. "Hayal" dendi, "Millet mücadeleden bezgin" dendi, "Kendinizi ateşe atıyorsunuz" dendi.

Birileri her türlü baskı yöntemlerinin hazırlıkları içindeyken, birileri konforlarına gömülmüşken, birileri ses çıkarabilmek için korku duvarlarının aşılmasını sessizce beklerken yüzü aşkın yiğit insan Bolu’da biraya gelerek "Biz buradayız" dedi.

"152 KİŞİLİK KURUCU LİSTESİ İLE... "

3 Aralık 2019’daki toplantı bizim Sivas kongremizdi. Anadolu’nun, Mezopotamya’nın çocukları, her inançtan, mezhepten ve gönül coğrafyamızın her bir köşesinden ve her bir siyasi geçmişten samimi, basiretli ve cesur insanlar bir kez daha omuz omuza vermişlerdi.

Üç ay içinde böyle nitelikli ve cesur bir toplulukla buluşabilmek ne tesadüfle ne de şahsi çabalarımızla izah edilebilirdi. Bu Allah’ın takdiri ile toplumsal mayanın tarih sahnesine çıkış iradesiydi.

Arkadaşlarımızla birlikte 12 Aralık günü partimizin 152 kişilik kurucu listesini, İçişleri Bakanlığı ve Yargıtay Başsavcılığı'na teslim edip kuruluşu ilan ettiğimizde bizi iktidar partisinin dar kulvarına sıkıştırmak isteyenlerin ne kadar yanıldığı ortaya çıktı.

"BU SİSTEM SADECE KRİZ VE ADELETSİZLİK ÜRETTİ..."

Çok sık gündeme gelen haklı bir kaygı var; 'Kazanımlarımızı kaybetmemek...' Kazanımlarımızı kaybetmemeliyiz ama ya kaybettiğimiz değerleri nasıl kazanacağız diye samimiyetle sorduk ve cevap verdik: Yolsuzlukların ve kaymalarının tek çözümü siyasi ahlaktır dedik.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sadece ama sadece kriz, hukuksuzluk, adaletsizlik, verimsizlik üretir dedik. Bu sistem demokrasimizi de milletin ekmeğini de küçültür dedik. Rasyonel bir yönetim ancak liyakat sahibi kadrolarla olur dedik. Bu kafayla ekonomimizi iflasa sürüklersiniz dedik.

Soru açıktır: Gelecek Partisi’nin cesur ve samimi kadroları bütün bu baskıları göğüsleyerek korku duvarlarını yıkmasaydı bu partilerin kurulmasının önünü açan iklim değişikliği yaşanabilir miydi? Türkiye siyasetine Gelecek Partisi ile birlikte yeni bir soluk, yeni bir yaklaşım ve yeni bir tarz gelmiştir.

Eğer Bolu’daki 3 Aralık 2019 kurucular kurulu toplantımız 1919 Eylülündeki Sivas Kongresi ise, 1 Kasım 2020’deki Büyük Kongremiz TBMM’nin 23 Nisan 1920’deki kuruluşu gibidir.

"MİLLET İŞ DERDİNDE, BUNLAR..."

Milletimizin sessizliğini, kimse suskunluk zannetmesin. Milletin sessizliğinden daha büyük bir feryat yoktur. Bu koalisyon iktidarı millete sağır olduğu için milletin sesini duymamaktadır. Bu koalisyon iktidarı millete kör olduğu için milletin halini görmemektedir.

Vasisi Bahçeli, rota çizeni Perinçek olan bu vesayet rejiminden Sayın Erdoğan'a sadece sözcülük kalmıştır. Bu iktidarın içinde bulunduğu vesayet rejimi dünyası milletin ve Türkiye’nin içinde bulunduğu dünyadan tamamen kopmuştur. Millet iş derdindedir, bunlar bir kişiye beş maaş verme derdindedir.

Önlerine gelen herkesi dış mihrak uzantısı olarak suçlayıp sonra da küresel siyasi gelişmelere göre bakan değiştiriyoruz, politika değiştiriyoruz, hatta dış mihrak için reform bile yapmayı düşünüyoruz çizgisine gelmişlerdir.

Samimi bir iktidar, yerli bir iktidar, yerli bir hükümet Biden’a, Putin’e, Trump’a bakıp ülkesinin demokrasisini şekillendirmez. Milletine bakar, milletine. Bunlar milletin sesini unutalı çok zaman oluyor.

"ÖNCE YEMEĞİ BIRAKIN..."

Sayın Erdoğan’ın ülkeyi getirip bıraktığı yer "acı reçete" yazan bir iktidardır. Evet, Erdoğan millete aç karna içilmek üzere acı reçete yazacaklarını söylüyor. Nasıl olsa kendilerine bu acı reçetenin ucu dokunmayacak. Nasıl olsa onların keyfi yerinde.

Size yazdığımız Gelecek acı reçetesi şifa bulmanız için tek çıkış yoludur. Bu reçeteyi tıpkı millete söylediğiniz aç karna içmeniz gerekiyor. Öncelikle yemeyi bırakın. Bir kişiye beş maaş düzenini bitirin. İsraf projelerini durdurun.

Geniş işsizliğin yüzde 30’a, enflasyonun yüzde 15’e, faizlerin yüzde 15-20’lere ulaştığı bir yerde siz nasıl millete acı reçete yazacaksınız. Millet zaten sizin zehir ettiğiniz hayatını çile ile yaşıyor. Yetmiyor bir de millete acı reçete mi yazıyorsunuz.

SİLAHLI SALDIRIYA TEPKİ

Yıllar sonra hukuk dediniz ertesi gün Ayhan Sefer Üstün’ün evini mafya artıkları kurşunladı. Bir tek cümle söylediniz mi? Bu ucuz mafya artıklarınızın, ortağınız 28 Şubat artıklarının, medya silahşörlerinin bizleri korkutabileceğini mi düşünüyorsunuz?

Ağzınızdan seneler sonra adalet kelimesi çıktı ertesi gün affedip serbest bıraktığınız bir mafya lideri ortağınızla birlikte ana muhalefet partisi liderini ağza alınmayacak küfürlerle tehdit etti. Çıkıp bir tek cümle söyleyebildiniz mi?

"HAYALLER TEK BAŞINA İKTİDAR, GERÇEKLER GİZLİ KOALİSYON"

Hayaller reform, gerçekler beşinci sınıf mafya düzeni! Hayaller tam bağımsız Türkiye, gerçekler Küresel güçlere uygun değişiklikler... Hayaller koalisyonsuz tek başına Erdoğan iktidarı, gerçekler eski Türkiye’nin bütün artıklarının yönettiği bir gizli koalisyon.

Partimiz Türkiye’nin 20. yüzyıla ait krizlerden artık çıkması ve geçen yüzyılın muhasebesini hitama erdirip ülkemizin yeni yüzyılda mesafe alması için yola çıktı. Bu hedefin anlamı eski Türkiye defterinin kapatılması ve geleceğimize sahip çıkılmasıdır.

Ülkemiz ve milletimiz bu sığ ve basit kısır döngüyü hak etmemektedir. Geçen yüzyılın prangaları, sorunları ve tabuları siyasal sermaye olarak kullanıldıkça milletimizin geleceğinden seneler kaybolmaktadır.

"ARZUMUZ TAM DEMOKRATİK TÜRKİYE..."

Gelecek Partisi milletimize zorla giydirilmiş, mecbur bırakılmış ve mahkûm edilmiş bütün çıkmazlardan kurtaracak çözümün amasız fakatsız tam demokratik bir Türkiye arzusu olduğunu gören kadroların ve fikirlerin buluşmasıyla ortaya çıkmıştır.

Geleceğe bakamayanlar eski defterlere sıkı sıkı sarılmakta, geleceğe yürümeye cesareti olmayanlar geçmişin konforlu tabularını kaybetmekten korkmaktadırlar. Bütün dünyanın durduğu ve endişeli bir şekilde geleceğini tekrar tekrar tefekkür ettiği 2020 yılı sonrasında küresel ve ulusal düzeyde yeni doğumlara şahitlik edeceğimizi şimdiden öngörebiliriz.

"TÜRKİYE CİDDİ BİR DEMOKRASİ AÇIĞI VERMEKTEDİR"

Kovid-19 salgını sonrası dünya ve Türkiye’nin farklı olacağını hepimiz görüyoruz. Gelecek Partisi olarak bu yeni döneme "Türkiye İçin Hazırız" diyerek giriyoruz. Dünyada ciddi bir şekilde popülist ve içe kapanmacı politikalardan çıkış tartışmaları tekrar başlarken Türkiye ciddi bir demokrasi açığı vermektedir.

2020 dünyada ve Türkiye’de geçen yüzyılın hastalıkları ve çözümlerinin yeniden muhasebeye tabi tutulduğu bir sene oldu. Gelecek Partisi de ilk yaşını bu muhasebe ortamında doldurdu.

Partimiz ne geçmişin sorunlarına ne de ezbere dönüşen çözümlerine yaslanmadan, ülkemizi 21. yüzyılda taşıyacak yeni siyasal, toplumsal ve ekonomik dinamiklere ihtiyacımız olduğunu öngörmektedir.

Kuruluşumuzun 1'inci yıl dönümü şiarı olarak "Türkiye İçin Hazırız" diyen Gelecek kadroları, sizler için ayaktadır. Birileri korkabilir ama Gelecek Partililer cesaretlerini milletten, ferasetlerini alınlarının teriyle kazandıkları tecrübelerinden almaktadırlar.

Bu kadro milletimizin umududur. Bu kadro yarınlarımızdır, geleceğimizdir. Artık oy pusulasında mazimizin gücünü, yarınlarımızın umudunu temsil eden bir çınar yaprağı var. Gelecek bizimdir, gelecek milletimizindir, gelecek Türkiye’nindir. Hiç bir şey bitmedi; her şey bugün burada yeniden başlıyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN