Davutoğlu'ndan gençlere faizsiz kredi müjdesi

Davutoğlu'ndan gençlere faizsiz kredi müjdesi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul'da 'Başbakan Gençlerle Buluşuyor' adlı programda yaptığı konuşmada, "Enflasyon ne olursa olsun iş yeri açan gençlere faizsiz kredi vereceğiz" dedi.

Genel Seçimler kapsamında Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen konferasta konuşan Başbakan Davutoğlu, "Cumhuriyerin 100. yılına doğru ilerlediğimiz bu zaman diliminde attığımız adımları, Osmanlı'nın verdiği mücadeleler ekseninde yapılmaktadır" açıklamasında bulundu.




'Milli Şef' eleştirisi

Cumhuriyetin kuruluşu sırasında ve sonrasında Türkiye'nin büyük sıkıntılar çektiğini söyleyen Davutoğlu, "Türkiye karneyle ekmek, yağ verilen Milli Şef dönemlerini gördü. Şefliğin olduğu yerde özgür birey, şefliğin olduğu yerde onurlu vatandaş olmaz" dedi.




80 ihtilali bir silindir gibi geçti

1980'de yaşanan ortamın Türkiye'ye çok şey kaybettirdiğini hatırlatan Başbakan Davutoğlu, "80 ihtilali bir silindir gibi geçti gençlerin üstünden. 1980'de yaşanan zulüm, Diyarbakır'da, Mamak'ta, Metris'te Kürt, sağ, sol, İslamcı kim varsa tüm bu gençleri dizayn etmeye çalıştı" dedi.




"En büyük devrimimiz özgüvendir"

AK Parti'nin iktidara gelmeden önceki Türkiye'de, insanların ülkeyi terk ettiğini söyleyen Başbakan Davutoğlu, özgüvenin önemine değinerek, "1960 ve 1980 darbeleri gençleri nesneleştirdi. Biz gençlerin özgüven sahibi özneler olmalarını istiyoruz. Bizim en büyük devrimimiz özgüven devrimidir" dedi.




Davutoğlu'nun gençlere vaadi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Seçim sonrasında gençlerin bütün meselelerini kapsamlı olarak ele alacağız. Bizim vaadimiz, geleceğinizden kaygı duymayacağınız bir gelecektir. Düşüncelerinizi özgür bir şekilde dile getireceğiniz bir ortamdır bizim en büyük vaadimiz" açıklamasında bulundu.




"Özgürlüğü teminat altına alacağız"

Başbakan Davutoğlu, "Üniversite ve liselerde gençlerin özne olmasını sağlayacak ortamı teminat altına alacağız. Ancak gençlerimizin de eleştiriyle hakaret arasındaki dengeyi sağlaması gerekiyor. Bir siyasetçi, devlet adamı eleştirilebilir. Ancak hakaret edilmemelidir" dedi.




Ücretsiz staj dönemi kapanıyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, tüm stajyerlerin artık ücret alacağını belirterek, "Devlet bundan sonra işverenle birlikte stajyere ücret ödeyecek. Artık ücretsiz staj dönemi bitiyor" açıklamasında bulundu.




Gençlere devlet güvencesi

Başbakan Davutoğlu, "İşkur'dan sonra iş başı eğitimine başlayan gençlerin 6 aylık masrafı devlet tarafından karşılanacak. Böylelikle işe alınan kişiden kaygı duyan işvereni, daha çok genç istihdam etmesi için teşvik etmiş olacaz. İş yeri açan gençlerimize de bir müjdemiz var. Enflasyon ne olursa olsun, iş yeri açan gençlere faizsiz kredi vereceğiz" dedi.

"İsyan duygusu olmayan insan değildir"

"Gençlik biraz da isyan ahlakı anlamında adaletsizliğe karşı çıkmalı" diyen başbakan Davutoğlu, "çinde isyan duygusu olmayan birisi insan olmayı bile haketmez. Suriye'de Filistin'de Arakan'da katliamlar olacak susalım diyeceksiniz. Siz susmayacak ve bizden hesap soracaksınız" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN