Davutoğlu'ndan liderlere davet 'edilememe' mektubu

Davutoğlu'ndan liderlere davet 'edilememe' mektubu

Davutoğlu, siyasi parti liderlerine koronavirüs nedeniyle sağlıklarını tehlikeye atmamak için Gelecek Partisi 1. Olağan Kongresine çağıramadıklarını belirttiği birer mektup gönderdi.

Gelecek Partisi’nin 1. Olağan Kongresi 1 Kasım Pazar günü yapılacak. Partinin Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, koronavirüs salgını nedeniyle sağlıklarını tehlikeye atmamak için davet edemeyeceği parti liderlerine mektup gönderdi. Kılıçdaroğlu ve Akşener gibi isimlerin olduğu listede en dikkat çeken isimler ise Erdoğan ile Bahçeli oldu.  

Türkiye genelinde örgütlenmesini tamamlayan Gelecek Partisi, 1 Kasım 2020 tarihinde Ankara’da 1. Olağan Kongresini yapmaya hazırlanıyor. Salgın nedeniyle önlemlerin alındığı kongre için liderlere “davet edilmeme” gerekçelerinin açıklandığı bir mektup gönderildi. Bu kapsamda Davutoğlu’nun imzasıyla Erdoğan’a gönderilen mektupta, “Salgının gerektirdiği önlemleri alma zaruriyeti ile sizlerin sağlığını tehlikeye atmamak adına kongremize davet edemeyeceğimizi üzülerek bildirmek isterim” ifadeleri yer aldı. 

ERDOĞAN'A DA MEKTUP GİTTİ

Erdoğan’a giden mektupta şu ifadeler yer aldı:   

"Sayın Recep Tayyip Erdoğan 

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı 

İnsanı ve onurunu varoluşumuzun temeli gören partimiz, kurulduktan kısa bir süre sonra teşkilatlanmasını tamamlamış, ilçe ve il kongrelerinde yeterli sayıya ulaşıp olağan büyük kongresini yapmaya hak kazanmıştır. 

1 Kasım 2020 tarihinde ANFA Fuar Merkezi/Ankara’da 1. Olağan Kongremizi yapacağız. Demokratik siyasi geleneğimiz ve inancımız çerçevesinde tüm siyasi parti liderlerini kongremize davet etmek ve aramızda görmek bizi mutlu ederdi. Ancak; ülkemizi de etkileyen küresel salgın şartları ve bu salgının gerektirdiği önlemleri alma zaruriyeti ile sizlerin sağlığını tehlikeye atmamak adına kongremize davet edemeyeceğimizi üzülerek bildirmek isterim. 

Sağlıklı ve hayatın normale döndüğü günlerde yeniden bir arada olmayı arzu ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum, saygılar sunuyorum." 

DAVET “EDİLEMEME” YAZILARI KİMLERE GİTTİ 

Kongreye davet edilememenin gerekçelerinin açıklandığı mektup şu liderlere gönderildi:   

Adalet ve Kalkınma Partisi- Recep Tayyip Erdoğan 

Cumhuriyet Halk Partisi- Kemal Kılıçdaroğlu 

Milliyetçi Hareket Partisi- Devlet Bahçeli 

Halkların Demokratik Partisi- Mithat Sancar / Pervin Buldan 

İYİ Parti- Meral Akşener

Saadet Partisi- Temel Karamollaoğlu

DEVA Partisi- Ali Babacan 

Demokrat Parti- Gültekin Uysal  

Hür Dava Partisi- İshak Sağlam  

Anavatan Partisi- İbrahim Çelebi 

Yeniden Refah Partisi- Fatih Erbakan 

Demokratik Sol Parti- Önder Aksakal 

Bağımsız Türkiye Partisi 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN