Davutoğlu'nun teklifini kabul edenler ve reddedenler

Davutoğlu'nun teklifini kabul edenler ve reddedenler

Başbakan Davutoğlu'nun seçim hükümeti için teklif götürdüğü isimlerden Baykal'ın cevabı bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçici hükümeti kurma görevi verdiği Başbakan Davutoğlu'nun bakanlık için teklif götürdüğü isimler kararını açıkladı.

Davutoğlu'nun teklif götürdüğü MHP'li 3 isimden ikisi olan Genel Başkan Yardımcısı Kenan Tanrıkulu ve İstanbul Milletvekili Meral Akşener, teklifi kabul etmedi. Tanrıkulu, teklife tepki olarak genel başka yardımcılığı görevinden istifa etti.

Teklif götürülen MHP'li isimlerden Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ise kabineye girmeyi kabul etti.

CHP'li isimlerin cevabı

Davutoğlu, CHP'den 5 isme bakanlık teklifinde bulundu. Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Genel Başkan Başdanışmanı İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, İstanbul Milletvekili İlhan Kesici ve İnönü'nün torunu Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan Toker teklifi geri çevirdi. Teklif götürülen isimlerden Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın cevabını bugün basın toplantısı ile duyurması bekleniyor.

HDP'li bakanlar

Bakanlık teklifi götürülen HDP'liler; Müslüm Doğan, Ali Haydar Konca ve Levent Tüzel kabinede yer alacaklarını açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN