Demirtaş emanet oylardan sonra koalisyonda da çark etti

Demirtaş emanet oylardan 
sonra koalisyonda da çark etti

Seçimden sonra Kandil'in uyarısıyla 'emanet oyların değerini bileceğiz' açıklamasından çark eden HDP Eş Başkanı Demirtaş, bu kez Karayılan'ın sözleriyle geri adım attı: AK Parti-CHP koalisyonuna destek oluruz.

[Karar]

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, dün "İçinde olmadığımız hiçbir koalisyona destek vermeyiz" yaklaşımından geri adım atarak "AK Parti ve CHP bizim ilkelerimizi de içine alacak bir koalisyon kurarsa biz dışarıdan desetk sunarız" dedi. Koalisyon için şimdiye kadar hiçbir görüşmelerinin olmadığını vurgulayan Demirtaş, "Her partiye kapımız açıktır" sözleriyle tüm ihtimaller için yeşil ışık yaktı. 

Bu kez Murat Karayılan devreye girdi

KCK'dan talimat almadıklarını ileri süren Demirtaş'ın söyleminde, Kandil'deki Murat Karayılan'ın "Bu konuda 'ben filan kesimle koalisyona girmem' türünden açıklama ve tutumlar bana göre duygusallıktır" sözleri üzerine değişikliğe gitmesi dikkat çekti. Karayılan'ın özellikle Demirtaş yerine HDP Eş Genel başkanı Figen Yüksekdağ'ın koalisyon tartışmalarına ilişkin 'bütün görüşmelere açığız' sözlerine destek vermesi de dikkat çekti. 

HDP'nin desteğine ihtiyaç yok

Seçim günü emanet oyların farkında olduğunu söyleyen, Kandil'in "Emanet oy yok" çıkışıyla 3 gün sonra geri adım atan Demirtaş, bu kez Karayılan'ın açıklamalarından sonra "Koalisyon için herkese kapımız açık" mesajı verdi. Bir hafta içinde ikinci kez geri adım "yine Kandil uyardı, çark etti" yorumlarına neden oldu.

AK Parti-CHP koalisyonun gerçekleşmesi halinde, hükümetin güvenoyu için 3. bir partinin desteğine ihtiyacı olmamasına rağmen Demirtaş'ın 'destek' beyanında bulunması, Kandil'in istediği doğrultuda bir açıklama olarak kayda geçti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN