DEVA Parti'li Mehmet Emin Ekmen: Hükümet Barzani aracılığı ile PKK ile temas kuruyor

DEVA Partisi Yerel Yönetimler ve Şehircilik Politikaları Başkanı Mehmet Emin Ekmen, KARAR TV canlı yayınında Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını cevapladı. Ekmen, "İktidar, Kuzey Irak Yönetimi aracılığı ile PKK ile görüşüyor" iddiasında bulundu.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Yerel Yönetimler ve Şehircilik Politikaları Başkanı Mehmet Emin Ekmen, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un Özel Röportajlar programında önemli açıklamalarda bulundu.

Çözüm sürecinin yeniden başlayıp başlamayacağına ilişkin sorulan soruya çarpıcı iddialarla cevap veren Ekmen, "İktidar, Kuzey Irak Yönetimi aracılığı ile PKK ile görüşüyor" dedi.

Ekmen'in açıklamaları şöyle: 

Çözüm süreci bir tecrübeydi orada kaldı. Türkiye Cumhuriyeti devletinin 1985'ten 2020'ye kadar denediği 13-14 tane çözüm süreci girişimi var hatta geçen hafta yine Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi üzerinden bir görüşme trafiği yürütüldüğüne dair güvenilir kaynaklardan haberler yayınlandı. Bunlar bizim ipuçlarını bulduğumuz üzerine gitmeye çalıştığımız şeyler.

IKYB, PKK'YA KARŞI TÜRKİYE İLE BİRLİKTE HAREKET EDİYOR

1 Haziran 2019 tarihinde siz Öcalan'a ait mektubun bir akademisyen eliyle televizyondan okutulacağına inanır mıydınız? Ben size böyle bir tezle geliyor olsaydım 'Evet olabilir yani bunu da yapabilirler' der miydiniz? Ama yaptılar. Dolayısıyla IKBY, PKK'nın kendi toprakları içerisindeki varlığını daraltmaya çalışıyor ve bunu da Türkiye Cumhuriyeti devletiyle belirli bir ilişki içerisinde yürütüyor ama mesela değişik olaylar oluyor. Mesela PKK'nın Türkiye sınırındaki varlığını daraltmayı hedefleyen sınır güvenlik komutanı ile PKK heyeti arasındaki görüşmenin SİHA'larla vurulduğunu iki ay önce duyduk değil mi? Burada da yerel birliğin, ama resmi araçla, Irak bayrağıyla, armasıyla bir komutandı o kişi... PKK ile Türkiye'nin politikaları doğrultusunda sınır bölgelerinin tamamen boşaltılması yönünde bir görüşme ve SİHA'lar tarafından bombalandı...

  • EKMEN: HÜKÜMET PKK İLE BARZANİ ÜZERİNDEN TEMASTA - İZLE

PERİNÇEK SİNYALİNİ VERMİŞTİ

İki hafta önce Perinçek, televizyonda muhataplarıyla tartışırken 'Çok yakın zamanda mahcup olacaksınız ve Öcalan'ın çıkıp örgüte bir çağrı yapacağını göreceksiniz' dediğini hepimiz izledik. O zaman bütün bu verileri bir arada düşünebiliriz. Irak Kürt medyasında çıkan haberler ile Perinçek'in bu cümlesi ile ondan önce PKK'ya yönelik doğrudan biliyorsunuz Bağdat hükümeti açık bir nota yayınladı çünkü adamların resmi bölgesel neyse işte alay komutanıydı o bombalamada öldürülen. Ama gerilimi de yükseltmek istemediler. Bu durumda, işin içine Perinçek aklı, işin içine Ağar aklı, işin içine Eker aklı karıştıktan sonra biz burada makul, anlaşılabilir analizler ne kadar yapabiliriz ki?

KÜRT SEÇMEN TABANINDA HEM AK PARTİ'DEN HEM DE HDP'DEN KAÇIŞ VAR

Ekmen Kürt seçmen tabanında hem AK Parti hem de HDP'den çift yönlü bir kaçış olduğunu belirterek "HDP'den siyasette elde ettiği başarıyı koruyamaması ve bunun değerini anlayamaması nedeniyle uzaklaşıyorlar. DEVA Partisi'ne de bir yöneliş var" değerlendirmesinde bulundu. 

Ekmen'in İzmir depremiyle ilgili yaptığı açıklamalar ise şöyle: 

İZMİR DEPREMİ KARADA OLSAYDI DÜŞÜNEMİYORUM... 

Bu aslında bu İzmir depremi değil, Sisam depremi. Böyle bir deprem karada gerçekleştiğinde neyle karşılaşacağımızı düşünemiyorum.. Vali açıklama yapıyor ölü ve yaralı yok diye. Kurtulanlar için gıda, çadır, battaniye lazım! Biri var diğeri yok. 8 katlı apartman enkazında 70 saatte 6 kata inilebiliyor. Deprem öncesi hazırlık yok. Koordinasyon yok. 

AFAD SAHA OPERATÖRÜNE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

AFAD Başbakanlığa bağlığıydı. Koordinasyon yapan bir kuruluşken 3 kurum birleştirilerek koordinasyon yapma görevi, saha operasyonuna dönüştürüldü.  Türkiye genelinde 2 bin arama kurtarma ekibi var. Ankara'da 200, İstanbul'da 200 arama kurtarma görevlisi var. İtfaiye ve diğerleri katılınca Türkiye'de bu rakam 34 bin. Dünyada bu iş gönüllüler ile yürütülür. ABD'de gönüllerle birlikte görevli kapasitesi 354 bin.

İMAR BARIŞIYLA ÇÜRÜK BİNALAR AKREDİTE EDİLDİ

İmar Barışı ile çürük binalar akredite edildi. Burada hem merkezi hükümet hem de belediyelerin suçu var. Rıza Bey Apartmanı'na bakın. Tarım arazisine yapılmış. Resim götüren tapuya işletti böyle binaları.

BAHÇELİ VE BAKANLARIN 'ÇÜRÜK BİNALARDA OTURMAYIN' AÇIKLAMALARI

AK Parti 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' diyerek yola çıktı. Şimdi depremde cenazeniz kaldırılıyor şükredin noktasına geldi. İyi eğitim veremiyorum, karnını doyuramıyorum ama devletimiz ayakta deniyor. Bu Bahçeli açısından anlaşılır bir şey. 99'da da STK'ların deprem bölgesine girmesi engellenmişti. Şimdi de belediyelere aynısı yapılıyor.

Belediyelerin pandemi yardımları engellendikten sonra İHH kampanya başlattı. Bazı bakanlar ve belediye başkanları destek oldu. Ama bir anda bir el onu da durdurdu. Yardım yapılacaksa onu da biz yaparız mantığı.. Damat mı Pelikan aklımı devreye girdi anlayamıyoruz. 

ABD SEÇİMLERİ...

İktidar çevresinin Trump'a destek vermesi anlaşılır değil. Sayın Cumhurbaşkanı'na mektup gönderip Türkiye'yi tehdit eden biri neden desteklenir. Kudüs'ü düşürmüş birine destek vermek utanç verici. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN