DEVA Partisi'nden dikkat çeken video: 4 haftada 27 kadın hayatını kaybetti

DEVA Partisi, Türkiye'nin bir gece yarısı yayımlanan kararname ile İstanbul Sözleşmesi'ni feshettiği günden itibaren 4 haftada 27 kadının hayatını kaybettiğini belirterek, "Potansiyel katilleri cesaretlendirecek bu sözde feshi tanımıyoruz" açıklamasında bulundu.

Türkiye, ilk imzacısı olduğu İstanbul Sözleşmesi'nden çekildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Bakanlar Kurulu Kararı ile 2011'de onaylanan "Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi" feshedildi.

Avrupa Konseyinin "Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi" İstanbul'da imzalandığı için uluslararası camiada "İstanbul Sözleşmesi" olarak biliniyor.

DEVA PARTİSİ'NDEN DİKKAT ÇEKEN VİDEO

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi tarafından ise dikkat çeken bir video hazırlandı. Partinin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Bir kişinin, bir gece yarısı yetkisizce İstanbul Sözleşmesi’ni feshettiği geceden bu geceye, 4 haftada 27 kadın hayatını kaybetti, yüzlercesi şiddet gördü. Potansiyel katilleri cesaretlendirecek bu sözde feshi tanımıyoruz. Kadınların yaşam haklarını savunmaktan vazgeçmeyeceğiz."

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN