George R. R. Martin’den İstanbul Sözleşmesi mesajı

George R. R. Martin’den İstanbul Sözleşmesi mesajı

Game of Thrones kitaplarının yazarı George R. R. Martin, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çıkma kararına tepki göstererek Türkiye'deki kadınlara "Dik durun, güçlü olun" diye seslendi.

“Game of Thrones” kitaplarının yazarı George R. R. Martin, HBO’nun “Game of Thrones” dizisinde Shae karakterini canlandıran Sibel Kekilli’nin kendisine “Türkiye’den bazı üzücü haberlere” dair bir e-posta gönderdiğini aktardı.

'DİK DURUN, GÜÇLÜ OLUN'

Martin, kendi bloğunda “Türkiye’de Şiddet” başlıklı bir yazı yayımlayarak konuya dair endişelerini dile getirdi. Yazar, Türkiye'deki kadınlara, “Dik durun, güçlü olun” diye seslendi.

 

 

BirGün'de yer alan habere göre; George R.R. Martin’in yazısı şöyle:

“Türkiye’de Şiddet

28 Mart 2021

Sevgili arkadaşım Sibel Kekilli, HBO ‘Game of Thrones’ fanları onu Shae rolü ile de hatırlar, geçtiğimiz günlerde Türkiye’de yaşanan can sıkıcı gelişmeler ile ilgili beni uyaran bir mail attı.

(Sibel Almanya’da doğmuş, büyümüş ve yaşıyor; ancak Türkiye kökenli)

Mailinde, Erdoğan yönetimindeki Türkiye’nin kadına yönelik şiddetle mücadele amacı taşıyan İstanbul Sözleşmesi’nden resmi olarak çekildiği söyledi.

Detaylar şöyle:

https://edition.cnn.com/2021/03/20/europe/turkey-convention-violence-women-intl/index.html

Sibel, kendisi de şiddet mağduru olmayı ilk elden deneyimlemiş biri olarak, uzun zamandır dünya genelinde kadına yönelik şiddet mücadelesinde aktif rol alıyor.

Sibel yalnızca iyi bir oyuncu değil (Shae karakterine kitaplarımda olmayan bir ruh ve derinlik verdi), ayrıca gerçekten cesur bir kadın ve bir kahraman. Yaptığı ve yapmaya çalıştığı şeyler için ona gerçekten hayranım. Ona ve Türkiye’den beni duyan kız çocuklarına ve kadınlara bir mesajım var: Selam ve sevgiler. Dik durun, güçlü olun.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN