Diamond Princess'ten tahliye edilen 3 Rus vatandaşına koronavirüs teşhisi

Diamond Princess'ten tahliye edilen 3 Rus vatandaşına koronavirüs teşhisi

Japonya'da karantina altındaki Diamond Princess isimli gemiden tahliye edilen 8 Rus vatandaşından 3'ünde koronavirüs tespit edildi. Rusya'ya götürülen 8 yolcu da Kazan'da karantinaya alındı.

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, Japonya’nın Yokohama kentinde karantina altına alınan ve 2 kişinin öldüğü Diamond Princess cruise gemisinden 8 Rusya vatandaşının tahliye edildiğini, vatandaşların 3’ünde koronavirüse rastlandığını ifade etti.

"3 RUS VATANDAŞINDA KORONAVİRÜS TESPİT EDİLDİ"

Sputnik'in haberine göre Golikova’nın yazılı açıklamasında, “8 vatandaş Rusya’ya döndü, gemide oldukları sırada 3 vatandaşta yeni tip koronavirüse rastlandı. Diğer Rusya vatandaşları da Rusya Acil Durumlar Bakanlığı’nın özel uçağı ile yolculuk yapmayı reddetti” ifadeleri kullanıldı.

KENDİLERİNİ İYİ HİSSEDİYORLAR

Açıklamaya göre, tahliye işlemi sırasında uçakta vatandaşların sağlık durumunu gözetim altında tutan doktorlar yer aldı. Tahliye edilen vatandaşlar 14 gün Kazan’da karantinada kalacak. Diğer yandan ülkeye dönen vatandaşlar kendilerini iyi hissediyor. Virüse rastlanan kişilerin sağlık durumu hafif ve herhangi bir zorluk görülmüyor.

GEMİDE 2 KİŞİ VİRÜS NEDENİYLE ÖLDÜ

Diamond Princess gemisi Yokohoma’dan 20 Ocak’ta ayrıldı ve limana 3 Şubat’ta geri döndü. Japonyalı yetkililer, Çinli bir yolcunun Hong Kong’da hastalanması nedeniyle gemiyi iki hafta karantina altına aldı. Gemideki 2 yolcunun virüs nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN