DSİ'den İstanbul açıklaması: 3 aylık suyumuz var, sorun yaşanmaz

DSİ'den İstanbul açıklaması: 3 aylık suyumuz var, sorun yaşanmaz

Devlet Su İşleri Genel Müdür Yardımcısı Oğuz Kasap, İstanbul'da herhangi bir su sorunu yaşanacağını düşünmediğini söyledi: Yani aralık, ocak, şubat aylarında mutlaka gelen yağışlarla dolduracağız.

İstanbullular yine aynı soruyor, 'Bu yıl su sıkıntısı yaşar mıyız?' En çok merak edilen soruya Devlet Su İşleri'nden (DSİ) cevap geldi.

İSKİ'nin verilerine göre, İstanbul'un barajlarında doluluk oranı yüzde 21.92 iken, bu oran Aralık 2019'da yüzde 35.30 oldu.

Meclis'teki Depremlere Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu'nda sunum yapan DSİ Genel Müdür Yardımcısı Oğuz Kasap, milletvekillerinin kentteki barajların doluluk oranları ile ilgili sorularını cevapladı.

"2024'TEN ÖNCE MELEN'İ BİTİRECEĞİZ"

DSİ yetkilisi, kendi hesaplarına göre, İstanbul’daki barajlarda üç ay yetecek daha su bulunduğunu, Ekim-Kasım aylarından itibaren su toplandığını dile getirdi.

Herhangi bir sorun olacağını düşünmediğini dile getiren Oğuz "Yani Aralık, Ocak, Şubat aylarında mutlaka gelen yağışlarla dolduracağız. İstanbul için öngördüğümüz 2024–2025 yıllarından önce Melen’i bitireceğiz" ifadesini kullandı.

İSTANBUL'DA SON DURUM NE?

İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk ortalama yüzde 22,15 ile son 10 yılın en düşük seviyesinde seyrediyor.

01-003.jpg

İSKİ verilerine göre, su miktarı Istrancalar'da yüzde 26,98, Terkos'ta yüzde 22,82, Sazlıdere'de yüzde 5,54, Alibeyköy'de yüzde 28,54, Büyükçekmece'de yüzde 16,07, Ömerli'de yüzde 22,64 Darlık'ta yüzde 51,39 olarak ölçüldü.

02.jpg

İstanbul'a su sağlayan baraj ve göletler azami 868 milyon 683 bin metreküp su biriktirme hacmine sahipken, su miktarı 185,82 milyon metreküp seviyesinde bulunuyor.

03.jpg

Kentte, günlük ortalama 2,8 milyon metreküp su tüketiliyor.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN