1 milyon dolarlık tabloya göz çizen güvenlikçi: Beni genç kızlar kışkırttı

1 milyon dolarlık tabloya göz çizen güvenlikçi: Beni genç kızlar kışkırttı

Dünyaca ünlü ressam Kazimir Maleviç'in öğrencilerinden Anna Leporskaya'nın "Üç Figür" tablosuna göz çizen, 63 yaşındaki Alexander Vasiliev açıklama yaptı.

Rusya'nın Yekaterinburg kentinde, bir sanat galerisinde sergilenen tabloya, geçtiğimiz günlerde göz çizilmişti. Araştırmalar sonucunda tabloya göz çizen kişinin güvenlik görevlisi olduğu ortaya çıkmış ve görevine son verilmişti. Olayın adından Alexander Vasiliev ilk kez konuştu.

"BENİ GENÇ KIZLAR KIŞKIRTTI"

1 milyon dolar değerindeki tabloya, tükenmez kalemle göz çizdiği ortaya çıkan güvenlik görevlisi hakkında dava açılarak işten çıkarıldı. Tabloya göz çizmesinin nedenini "Genç kızlar beni kışkırttı" ifadeleriyle aktaran Vasiliev'in tabloya verdiği hasar ise 3 bin 350 dolar olarak açıklandı. Tablo restore edilmek üzere uzmanlara verildi.

t12.jpg

"TABLOYU BEĞENMEMİŞTİM"

Tabloyu beğenmediğini ve galeriyi gezen kız öğrencilerin kendisini kışkırttığını söyleyen Alexander Vasiliev, ''Tablolara bakmamaya çalıştım. İnsanların nasıl tepki verdiğini izledim ve sonra 16-17 yaşlarındaki kızların 'bunlarda neden ağız ve göz yok' dediklerini duydum. Gruptaki kızlar 'burada çalışıyorsun onlara göz çiz' dedi. Bana bir kalem verdiler gözleri çizdim. Gülümseyerek geçen insanları gördüm. Tablonun değerini bilmiyordum. Ben bir aptalım. Galeriyi gezen kız öğrenciler beni kışkırttı. Ama ben de tabloyu pek beğenmemiştim'' ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN